O parte din nemțenii intrați în țară și care urmează să fie plasați în carantină nu au primit nimic de mâncare o zi întreagă

Ultima actualizare: 12-03-2020 12:30
Mai mulți nemțeni care au intrat în țară au fost ținuți fără mâncare o zi întreagă

Mai mulți locuitori din județul Neamț, care au fost preluați de autorități la intrarea în țară pentru a fi plasați în carantină, nu au primit nimic de mâncare o zi întreagă.

”O parte dintre nemțenii cu care ținem legătura și se îndreaptă acum spre Neamț unde urmează sa intre în carantină, deoarece vin din țări unde este epidemie de coronavirus, se plâng că totul este o bătaie de joc”, scrie Ziar Piatra Neamț.

Potrivit sursei citate, oamenilor nu li s-a permis nici să-și cumpere singuri mâncare.

”Dintre toate necazurile pe care le au avut de la intrarea pe teritoriul României cu autoritățile cel mai grav este faptul că, de când au intrat, din cursul dimineții și până la această oră (ora 23.30, miercuri, 11 martie- n.red.) nu au primit nimic de mâncare și nici nu li s-a permis să mănânce undeva pe drum sau să achiziționeze mâncare.
Dacă autoritățile nu asigură mâncarea unor români transportați spre zonele de carantină înseamnă că autoritățile sunt total depășite de situație.
Cine le va da de mâncare acestor oameni în miezul nopții când vor ajunge în Neamț? Cine le va asigura toate cele necesare în următoarea perioadă?”, arată publicația nemțeană.

”Să nu uităm că unii dintre acești nemțeni ținuți flămânzi conduc de foarte mult timp. Nu știu unde merg, ce o să se întâmple cu ei, la intrarea în fiecare județ se oprește convoiul și durează câte o jumătate de oră sau mai bine operațiunea de schimbare a polițiștilor și mașinilor care însoțesc convoiul…
Parcă ar fi niște infractori duși spre locul de detenție, nu niște români suspecți de o boală”, încheie sursa citată.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO