O lebădă moartă, motiv de îngrijorare la Galați. Inspectorii se tem de un posibil virus
Pescarii din Galaţi au anunțat Direcția Sanitar-Veterinară că, pe malul Prutului, în apropierea frontierei cu Republica Moldova, se află o lebădă moartă, iar o alta agonizează pe apă.
Inspectorii fac acum verificări pentru a afla dacă a fost vorba despre o boală care ar putea să afecteze păsările, sau dacă lebedele au fost atacate de vreun animal sau de om.
Un pescar care mergea la Prut a observat lebăda moartă pe malul apei. Pentru că s-a gândit că ar putea fi vorba despre o boală, care ar putea afecta şi alte animale, acesta a anunţat de urgenţă autorităţile.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Datorită vremii blânde, păsările au rămas mai mult în zona albiei Prutului, deoarece mai găsesc hrană suficientă. Biologii spun că sunt şi ani în care iernează la noi, dacă au mâncare.
După ce au fost anunţaţi, medicii veterinari au venit la faţa locului pentru a lua lebăda moartă, dar şi pe cea bolnavă.
Carmen Stroia, director executiv adjunct DSV Galaţi: „Ne-am deplasat cu autolaboratorul pentru recoltare de probe atât de la lebăda moartă, cât şi de la lebăda vie. Pentru a trimite probele la laboratorul la care suntem arondaţi, pentru diagnosticul de certitudine."
Medicii de la Direcţia Sanitar Veterinară i-au chemat în ajutor şi pe cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, care au prins lebăda ranită, astfel încât să poată fi recoltate probe.
Pasărea a fost lăsată apoi în libertate, şi va fi monitorizată până când va fi cunoscut rezultatul analizelor.