O lebădă moartă, motiv de îngrijorare la Galați. Inspectorii se tem de un posibil virus


Ultimul update: Marti 19 Noiembrie 2019 10:55
Data publicarii: Marti 19 Noiembrie 2019 08:28
Categorie: Stiri actuale

Pescarii din Galaţi au anunțat Direcția Sanitar-Veterinară că, pe malul Prutului, în apropierea frontierei cu Republica Moldova, se află o lebădă moartă, iar o alta agonizează pe apă.

Inspectorii fac acum verificări pentru a afla dacă a fost vorba despre o boală care ar putea să afecteze păsările, sau dacă lebedele au fost atacate de vreun animal sau de om.

Un pescar care mergea la Prut a observat lebăda moartă pe malul apei. Pentru că s-a gândit că ar putea fi vorba despre o boală, care ar putea afecta şi alte animale, acesta a anunţat de urgenţă autorităţile.

Datorită vremii blânde, păsările au rămas mai mult în zona albiei Prutului, deoarece mai găsesc hrană suficientă. Biologii spun că sunt şi ani în care iernează la noi, dacă au mâncare.

După ce au fost anunţaţi, medicii veterinari au venit la faţa locului pentru a lua lebăda moartă, dar şi pe cea bolnavă.

Carmen Stroia, director executiv adjunct DSV Galaţi: „Ne-am deplasat cu autolaboratorul pentru recoltare de probe atât de la lebăda moartă, cât şi de la lebăda vie. Pentru a trimite probele la laboratorul la care suntem arondaţi, pentru diagnosticul de certitudine."

Medicii de la Direcţia Sanitar Veterinară i-au chemat în ajutor şi pe cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, care au prins lebăda ranită, astfel încât să poată fi recoltate probe.

Pasărea a fost lăsată apoi în libertate, şi va fi monitorizată până când va fi cunoscut rezultatul analizelor.

FULLSCREEN
O lebădă moartă, motiv de îngrijorare la Galați. Inspectorii se tem de un posibil virus
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO