Invazie de şobolani la o bază sportivă din Galaţi. „Sunt din ăștia care escaladează”
Invazie de şobolani la o bază sportivă din Galaţi. Părinţii care îşi duc copiii la antrenamente au filmat cum, în apropierea terenului de fotbal în aer liber, îşi fac veacul familii întregi de şobolani.
Rozătoarele pun în pericol siguranţa şi, mai ales, igiena micilor sportivi, aşa că părinţii supăraţi au postat imaginile pe reţelele sociale, iar primele reacţii au şi apărut. Direcţia de Sănătate Publică s-a autosesizat şi a anunţat că va trimite o echipă de inspectori.
Imaginile au fost filmate luni la o bază sportivă aflată chiar în centrul Galaţiului. În apropierea terenului de fotbal, în zona destinată publicului, şobolanii se plimbă nestingheriţi. La câţiva paşi sunt containerele de gunoi şi, cel mai probabil, animalele au venit în căutare de hrană.
Administratorii bazei sportive spun că rozătoarele au venit de undeva din spate, unde se află o râpă. Oricât de multă lucrări de deratizare ar face administratorii, rozătoarele continuă să vină din zona aceasta.
Laurenţiu Magearu, administratorul bazei sportive: "Sunt din ăștia care escaladează. Urcă efectiv în tomberon, mănâncă, sar de acolo şi pleacă. Noi în iulie am făcut dezinsecţie totală pe baza, interior, exterior. Acuma, la şase luni, trebuie să facem din nou, practic. Câtă otravă am pune, e şi periculos."
Administratorul bazei sportive îşi recunoaşte neputinţa, în condiţiile în care în spatele terenului de fotbal se află o suprafaţă mare de teren neamenajat, cu umezeală multă şi porţiuni împădurite: condiţii ideale pentru înmulţirea şobolanilor. Imaginile au ajuns şi la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, care s-a autosesizat.
Liliana Iordăchescu, DSP Galaţi: "O echipă de inspectori se va deplasa la baza sportivă, iar ulterior primăria va fi anunţată despre decizia pe care o vom lua."
Bază sportivă aparţine primăriei din Galaţi, care a preluat-o de la combinatul siderurgic.
Ovidiu Matache, primăria Galaţi: "Este o situaţie care a apărut cel mai probabil pe fondul temperaturilor neobişnuit de mari pentru această perioadă a anului. Bineînţeles că vom intensifica acţiunile de deratizare acolo, în condiţiile în care deratizarea se face o dată la şase luni, iar gunoiul se ridică cam de două ori pe săptămână."
Reprezentanţii primăriei spun că au un plan amplu de amenajare a zonei împădurite din spatele bazei sportive, care ar putea să elimine şi problema şobolanilor. Deocamdată a fost făcut un concurs de proiecte, însă momentul începerii lucrărilor nu a fost stabilit.