Furtuna de nisip pe plaja din Mamaia. Indicele radiatiilor ultraviolete a ajuns la un nivel foarte ridicat

Ultima actualizare: 02-07-2017 07:41

Furtuna de nisip si canicula la malul marii. De ambele au avut parte joi turistii care s-au aflat la orele pranzului pe plajele din Mamaia.

Imediat dupa ora 12, temperaturile au urcat brusc si au atins 33 de grade Celsius. Iar indicele radiatiilor ultraviolete a ajuns la valoarea 8, adica foarte ridicata si periculoasa pentru organism.

Chiar si asa, desi abia puteai respirai pe plaja, mii de turisti au stat la soare.

Starniti de vant, norii de nisip au maturat intreaga zona si surprinsi de acest capriciu al naturii, multi turisti au incercat sa se adaposteasca in fel si chip in centrul statiunii Mamaia. La randul lui, soarele arzator a parjolit intreaga plaja.

La pranz mercurul din termometre a atins 33 de grade Celsius, iar atmosfera a devenit irespirabila. Cu toate acestea, deja arsi de soare, multi au ignorat avertismentele medicilor si nu au renuntat nici macar pentru cateva ore la ziua de plaja.

Reporter:
"Dumneavoastra cum va protejati?"

Femeie: "Pai deocamdata noi nu ne protejam, este prima oara pe anul acesta si am zis sa fim mai asa."

Reporter: "Nu va este frica de consecinte?"

Femeie: "Mie nu, mie imi place sa risc".

Un tanar are deja trei zile de stat pe plaja. Nu este constient de riscuri, cu toate ca pielea sa este pe punctul de a se tumefia din cauza arsurilor.

Reporter: "Nu iti este frica sa stai la ora asta pe plaja?"

Tanar: "Nu, am tenul inchis nu este prima oara cand vin"

Unii, mai precauti, s-au retras imediat dupa ce indicele de radiatii a atins cote insuportabile.

Femeie: "Ma protejez, dupa cum observati, nu vreau sa ma bronzez prea tare pentru ca am o piele sensibila. Daca ne protejam cu o crema foarte buna este in regula, dar sa nu stam foarte mult la soare cate putin ne imbracam si a doua zi iarasi".

Meteorologii anunta temperaturi caniculare si pentru urmatoarele patru, cinci zile, gradul de disconfort termic urmand sa atinga cota maxima sambata, la orele amiezii.

Medicii ne recomanda sa evitam expunerea
la soare intre orele 11 si 17, atunci cand indicele radiatiilor periculoase atinge cota de 9, pe o scara de la zero la 15.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO