O femeie transpiră doar pe jumătate din corp. Cum a fost posibil
O femeie suferă de o afecțiune care o face să transpire doar pe o singură parte a corpului.
Sarah Burford suferă de sindromul Harlequin și spune că transpiră doar pe jumătate din corp. Ea este antrenor personal și adesea primește întrebări despre afecțiunea de care suferă.
Femeia în vârstă de 34 de ani a dezvoltat sindromul Harlequin după ce, în 2015, i-a fost extirpată o tumoare benignă.
Chirurgii i-au îndepărtat, de asemenea, glandele sudoripare din stânga corpului, ceea ce i-a provocat această problemă.
Deși inițial s-a simțit jenată, acum spune că această afecțiune o face „unică".
„Este o senzație foarte ciudată când o parte a feței tale fierbe și cealaltă este rece ca gheața. Evident că transpir foarte mult făcând munca pe care o fac. Faptul că văd reacțiile clienților mă face să râd mereu", spune ea.
Afecțiune rară
În 2015 femeia a început să acuze dureri în zona coastelor. A mers la spital, iar radiografiile au arătat un ganglioneuroma, o tumoare benignă care creștea în apropierea cutiei toracice.
Chirurgii i-au dezumflat plămânul pentru a avea acces la peretele toracic și a îndepărta tumora.
Medicii au fost nevoiți să îndepărteze și glandele sudoripare din colțul din stânga sus al corpului.
Femeia a fost apoi diagnosticată cu sindromul Harlequin, care se manifestă prin absența transpirației și înroșirea pielii pe o parte.
Trăiește cu această afecțiune de opt ani și s-a obișnuit cu senzația ciudată în care simte că trupul ei este și cald și rece în același timp.
„Sunt antrenor personal și mă antrenez șase zile pe săptămână, așa că transpirația este un lucru obișnuit pentru mine. Când fac multe antrenamente de mare intensitate, partea dreaptă a feței mele clocotește și transpiră, iar partea stângă este complet neatinsă. Este o senzație ciudată, dar, după opt ani, m-am obișnuit destul de bine cu ea”, spune ea, conform Mirror.
Sindromul Harlequin afectează sistemul nervos autonom care este responsabil pentru controlul proceselor naturale ale organismului, cum ar fi transpirația, înroșirea pielii și răspunsul pupilelor la stimuli, conform National Center for Advancing Translational Sciences din SUA.