Femeie din Bucuresti, lovita in cap de o bucata de tencuiala. Administratia blocului, amendata cu 2.500 de lei
Incident revoltator in Capitala. O femeie a fost aproape sa-si piarda viata, dupa ce i-a cazut in cap o bucata de tencuiala desprinsa de pe un bloc.
Victima este acum in stare stabila, dar cine poate garanta ca data viitoare va fi la fel? In Bucuresti sunt 3.000 de imobile cu fatade care stau sa cada, desi legea este foarte clara: proprietarii sunt obligati sa le renoveze. Altfel raspund penal, in cazul unei tragedii.
Incidentul s-a petrecut la intersectia Iancului cu Mihai Bravu, o zona extrem de aglomerata. Si extrem de periculoasa, dupa cum avea sa constate, din nefericire, o femeie de 39 de ani. In momentul in care a ajuns langa bloc, o bucata imensa de tencuiala s-a desprins de la balconul de la etajul 9 si i-a cazut in cap. Lovitura a fost atat de puternica inca femeia a lesinat.
"Din balustrada a ricosat si i-a cazut in cap. Nu si-a dat seama de nimic", spune un martor.
Femeia a fost transportata de urgenta la Spitalul Pantelimon, unde va mai sta cateva zile, pentru ca medicii sa se asigure ca isi revine.
Asadar, femeia poate fi considerata o norocoasa. La fel si cei care fac parte din asociatia de proprietari din acest bloc. Si asta pentru ca atunci cand fatada unui imobil se prabuseste si raneste sau omoara un trecator, raspunderea e a proprietarilor. Iar sanctiunile pot fi inclusiv penale.
In acest caz lucrurile sunt clare: administratia a primit o amenda de 2.500 de lei. Insa Capitala are 3.000 de cladiri care ar trebui reparate si o lege ineficienta.
In baza ei, primariile trimit notificari proprietarilor care detin asemenea imobile periculoase. Mai impart si amenzi, care sunt ulterior, contestate si cam atat, pentru ca, spun edilii, legea e prost croita. In teorie, cei care refuza renovarea ar putea fi expropriati, daca amenzile date si neplatite ating valoarea locuintei. In realitate, insa, nu se intampla asa.