O fată de 13 ani din Galați a primit 800 de mesaje de amenințare cu moartea. Cine i le-a trimis

Ultima actualizare: 27-01-2020 15:00
aplicatie telefon

Poliţiştii din Galaţi au reuşit să-i identifice pe cei care i-au trimis peste 800 de mesaje de ameninţare pe telefonul mobil unei fete de 13 ani din localitatea gălăţeană Schela.

 Autorii mesajelor sunt doi adolescenţi, de 13 şi 15 ani, între care unul este chiar prietenul fetei.

”În urma investigaţiilor, poliţiştii au identificat prezumtivii autori ai infracţiunilor de ameninţare şi hărţuire, a căror victimă a fost adolescenta de 13 ani din localitatea Schela. Este vorba despre doi minori de 13 şi 15 ani, ambii din anturajul fetei, mesajele fiind trimise prin intermediul unei aplicaţii descărcate pe telefonul victimei care asigură anonimatul expeditorului. Cei doi adolescenţi au declarat că nu ar fi avut în intenţie să-i facă rău fetei şi nu au conştientizat implicaţiile faptelor lor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Galaţi, comisar şef Gabriela Costin, potrivit News.ro.

Copilul de 13 ani, care este prietenul fetei, nu răspunde penal, iar adolescentul de 15 ani are răspundere limitată, potrivit legii. Pentru a fi tras la răspundere, anchetatorii trebuie să stabilească faptul că tânărul a avut discernământ în momentul comiterii faptei.

Fata de 13 ani din localitatea Schela a început să primească mesaje de ameninţare imediat după Crăciun. Ea primea pe telefonul mobil mesaje prin care era ameninţată cu moartea, dar şi că va fi violată.

Mesajele veneau zi şi noapte pe telefonul mobil prin intermediul unei aplicaţii care ascunde datele expeditorului. Peste 800 de mesaje de ameninţare a primit copila care ajunsese să se teamă să mai iasă din casă. Din unele mesaje reieşea că autorul are informaţii clare despre fată şi familia ei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO