Numele lui Dăncilă, pe o școală din Maramureș, reabilitată "din mila lui Dumnezeu”
Numele premierului Viorica Dăncilă şi al preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea (PSD), apar pe o plăcuţă "Pro Memoria", instalată pe faţada unei şcoli din județ.
Este vorba despre şcoală gimnaziala "Liviu Rebreanu" din oraşul Dragomireşti, judeţul Maramureş, care a fost reabilitată în perioada 2017-2019.
"Din mila lui Dumnezeu s-a reabilitat în oraşul Dragomireşti scoala gimn. "Liviu Rebreanu" între anii 2017 - 2019 cu sprijinul guvernului României, prim ministru fiind doamna Viorica Dancila.
Alegeri 2024
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
11:57
Ce salariu are președintele României. Unde se situează Klaus Iohannis față de alți șefi de stat din Europa
Lucrările au fost executate de SC Forean Trust, directorul şcolii fiind pr. prof. Dănuț Iuga.
Inaugurarea a avut loc în faţa mulţimii de elevi, profesori, preoţi şi consilieri locali, având în frunte pe preşedintele Cons. Jud. Maramureş Gabriel Zetea", scrie pe placa "Pro Memoria".
Placa de piatră este o acţiune privată şi aparţine primarului localităţii, a precizat, marţi, pe pagina sa de Facebook, preşedintele CJ.
"Placa de piatră este o iniţiativă privată, plătită şi realizată din banii proprii de către domnul primar Ţiplea. Domnia sa a dorit să aducă o pată de culoare evenimentului de ieri şi să prezinte în cadrul ceremoniei o creaţie personală, o placă realizată prin munca sa (placa fiind, din câte am înţeles gravată personal de către domnul primar). Placa a fost doar prezentată în cadrul ceremoniei organizate de către Primăria Dragomireşti şi va fi relocată într-o locaţie privată, aleasă de către domnul primar, placa fiind proprietatea intelectuală a domnului primar Ţiplea", a precizat, în postarea sa, Gabriel Zetea.
Acesta a menţionat că nu a solicitat nimănui din administraţia publică să-i aducă mulţumiri pentru activitatea sa de preşedinte al CJ.
De asemenea, preşedintele CJ a mai menţionat că investiţia, derulată în timp record, susţinută de către Guvern prin PNDL s-a ridicat la valoarea de 3,5 milioane de lei, iar lucrările de reparaţie a şcolii au durat mai puţin de doi ani. Şcoala a fost construită în anii 1950 şi nu a fost niciodată reabilitată până în prezent.
"Azi, în schimb, şcoala arată aşa cum ar trebui să arate toate şcolile din România, cu săli de clasă spaţioase, curate şi, în cel mai scurt timp, dotate cu toate utilităţile necesare desfăşurării unui proces de învăţământ de calitate!", a menţionat Gabriel Zetea.
"Nu am cerut niciodată mulţumiri nimănui pentru activitatea prestată în administraţia publică locală. Consider că este datoria celor aleşi să muncească serios şi să lase realizări în urma mandatelor temporare pe care le primesc în urma votului cetăţenilor. Munca harnică, zilnică şi cu rezultate este apreciată de către cetăţeni şi nu laudele efemere, sincere sau nu, adresate conducătorilor vremelnici!", a mai spus Gabriel Zetea.
În context, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş a precizat, marţi, într-un comunicat de presă, că placa respectivă a fost o iniţiativă a primarului din localitatea Dragomireşti, instituţia nu a fost consultată, iar edilul a spus că urmează să mute placa în alt spaţiu, transmite Agerpres.
Placa a fost prezentată autorităţilor locale, inclusiv preşedintelui CJ Maramureş, luni, 9 septembrie, cu ocazia festivităţii de deschidere a noului an şcolar, la care au fost prezenţi numeroşi elevi şi părinţii acestora.