Caracatita de la SGG. Daniela Andreescu, demisa de Boc in urma anchetei Stirilor Pro TV

Ultima actualizare: 18-10-2012 06:13

Asa cum era de asteptat, Daniela Andreescu, a fost demisa din functia de Secretar General al Guvernului, pentru neregulile semnalate de Stirile Pro TV.

Sedinta de guvern a inceput, vineri, la ora 10.00, iar ministrii au ascultat inclusiv o nota prezentata de Andreescu privind ultimele modificari aduse ordonantei de vanzare a imobilelor RA-APPS, inaintea publicarii in Monitorul Oficial, fara sa se discute si de situatia acesteia.

Se pare insa ca la finalul sedintei premierul a avut o discutie privata cu seful SGG. In acelasi timp, surse oficiale citate de Mediafax sustin ca presedintele Traian Basescu i-ar fi solicitat premierului demiterea Danielei Andreescu de la conducerea SGG.

Scandalul a fost declansat dupa ce dupa ce Stirile PRO TV au dezvaluit ca si-a ajutat fiica, fiul vitreg si sotul sa faca afaceri in vestitele spatii ale RA-APPS, institutie aflata in subordinea sa.

In plus, cei trei au fost, sau inca sunt, angajati in institutii afiliate Guvernului.

Nu este niciun conflict de interese - a sustinut demnitarul - intrucat, citam, "potrivit Codului Familiei, sotul nu este ruda, iar copiii din alta casatorie ai sotului, nu imi sunt rude, ci afini". Asadar doamna Andreescu nu a facut din RA-APPS o afacere de familie, ci una intre "afini".

Stirile ProTV au aratat ca intr-un spatiu RA-APPS functioneaza un magazin cu articole de pescuit si vanatoare. Chiar angajatii confirma ca spatiul a fost inchiriat de Aurel Teodorescu, sotul Danielei Andreescu.

Informatiile dezvaluite de Stirile PRO TV au provocat reactii in randul politicienilor, inclusiv cei din Partidul Democrat Liberal. Cristian Preda cere demisia sefei SGG care si-a ajutat sotul sa faca afaceri in spatiile RA-APPS

De asemenea, premierul Emil Boc a solicitat oficial explicatii din partea fostului sef al SGG, iar cazul a intrat in atentia inspectorilor Agentiei Nationale de Integritate. Secretariatul General al Guvernului sustine ca seful SGG, Daniela Andreescu, a sesizat personal ANI pentru a analiza cazul sau.

"In data de 22 noiembrie, secretarul general al Guvernului, Daniela Nicoleta Andreescu, a sesizat personal Agentia Nationala de Integritate, urmare subiectelor aparute in mass-media privind un posibil conflict de interese. Sesizarea a fost inregistrata la ANI cu nr.3187/ 22.11.2011", se arata in comunicatul SGG.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO