Explicatia naucitoare a secretarului general al Guvernului privind afacerile cu imobilele RA-APPS

Ultima actualizare: 10-09-2012 05:17

Secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, vine cu precizari, dupa ce Stirile ProTv au dezvaluit ca si-a ajutat fiica, fiul vitreg si sotul sa faca afaceri in vestitele spatii ale RA-APPS, institutie aflata in subordinea sa.

In plus, cei trei au fost, sau inca sunt, angajati in institutii afiliate Guvernului.

Nu este niciun conflict de interese sustine acum demnitarul intrucat, citam, "potrivit Codului Familiei, sotul nu este ruda, iar copiii din alta casatorie ai sotului, nu imi sunt rude, ci afini". Asadar doamna Andreescu nu a facut din RA-APPS o afacere de familie, ci una intre afini.

Stirile ProTV au aratat ca intr-un spatiu RA-APPS functioneaza un magazin cu articole de pescuit si vanatoare. Chiar angajatii confirma ca spatiul a fost inchiriat de Aurel Teodorescu, sotul Danielei Andreescu.

Situatia, sustine secretarul general al Guvernului, este ceva mai nuantata.

"Este eronat, deoarece este vorba de un spatiu inchiriat unei asociatii, pe care ati mentionat-o, si in care acesta este membru", a spus Daniela Andreescu.

Asadar, chiar daca recunoaste ca sotul ei este membru al unei asociatii care a inchiriat un spatiu de la RA-APPS, secretarul general nu crede ca exista un conflict de interese. De altfel, in urma cu doua zile, Daniela Andreeescu sustinea sus si tare ca doar fiica sa a luat un spatiu central de la RA-APPS.

Secretarul general al Guvernului vine cu o explicatie naucitoare:

"Am fost solicitata sa precizez daca rudele mele detin vreun spatiu inchiriat de la RA-APPS. Mentionez ca, potrivit Codului Familiei, sotul nu este ruda, iar copiii din alta casatorie ai sotului, nu imi sunt rude, ci afini".

Asadar doamna Andreescu sustine ca nu rudele, ci afinii dansei au inchiriat spatiile de la RA-APPS.

Pe aceeasi logica, demintarul sustine ca nu exista un conflict de interese nici in privinta fiului vitreg, care este doar afin cu dansa.

In 2009, acesta a fost angajat in functia de consilier personal la Secretariatul General al Guvernului, iar acum este director la sucursala care se ocupa chiar de administrarea fondului imobiliar.

De altfel, de-a lungul timpului, afinii si rudele doamnei Andreescu au avut o relatie privilegiata cu statul. Cu sotul, Aurel Teodorescu, a lucrat in tandem si la Ministerul Muncii: cand ea era secretar de stat, el era director al Oficiului de Migratie in Strainatate.

Coincidenta sau nu, tot impreuna au deschis o firma, acum in dizolvare, care se ocupa cu intermedierea locurilor de munca peste granita.

Si fiica doamnei Andreescu din prima casatorie, Irina Zisman, a muncit candva la AVAS, tot o institutie coordonata de mama sa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO