Afaceri pe sub mana cu imobilele RA-APPS. Creierul este chiar secretarul general al Guvernului

Ultima actualizare: 07-08-2012 00:00

Un scandal imens este pe cale sa izbucneasca la Palatul Victoria. Secretarul General al Guvernului, Daniela Andreescu, si-a ajutat fiica, fiul vitreg si sotul sa faca afaceri in vestitele spatii ale RA-APPS, institutie aflata in subordinea sa.

Cei trei au business-uri in zone cu vad si platesc chirii putin spus decente.

Una dintre cladirile RA-APPS este inchiriata in momentul de fata clubului sportiv Delta Fishing, care spun chiar angajatii ii apartine actualului sot al Danielei Andreescu, Aurel Teodorescu. Cei doi se cunosc de multa vreme. In guvernarea Tariceanu, Doamna Andreescu era secretar de stat la ministerul Muncii. In acelasi loc lucra pe atunci si domnul Teodorescu. Dupa ce doamna Andreescu a ajuns sefa la Secretariatul General al Guvernului, Aurel Teodorescu a ajuns sef la Oficiul pentru Imigranti, de unde si-a dat demisia si a infiintat firma amintita.

Aurel Teodorescu, sotul secretarului general al Guvernului, are un magazin cu ustensile de vanatoare si pescuit intr-un imobil al RAPPS, precum o confirma si angajatii.

Secretarul general al guvernului sustine, insa, ca doar fiica sa a luat un spatiu central de la RA-APPS.

Pe cei pe care nu-i poate ajuta cu spatii, ii ajuta cu functii. Bogdan Teodorescu, fiul vitreg al Danielei Andreescu, a fost in 2009 consilierul ei personal la Secretariatul General al Guvernului, iar acum este director la sucursala care se ocupa chiar de administrarea fondului imobiliar.

Cu sotul, Aurel Teodorescu a lucrat in tandem si la Ministerul Muncii cand ea era secretar de stat, el era director al Oficiului de Migratie in Strainatate. Coincidenta sau nu, tot impreuna au deschis o firma acum in dizolvare, care se ocupa cu intermedierea locurilor de munca peste granita.

Si fiica doamnei Andreescu din prima casatorie, Irina Zisman, a muncit candva la AVAS, tot o institutie coordonata de mama sa.

Premierul Emil Boc evita acest subiect incomod din curtea guvernului.

Potrivit declaratiei de avere, Daniela Andreescu are un teren in Mogosoaia si inca unul in Bucuresti, dar si un apartament si o casa. Are bijuterii in valoare de 50.000 de lei. Impreuna cu sotul detine 3 masini dintre care doua marca BMW, un X3 si un X5, dar si o barca.

Aurel Teodorescu, barbatul Danielei Andreescu detine o casa si un teren in Bucuresti, 25.000 de lei in conturi si a obtinut in 2009 de la firma DANIRO EVENTS un salariu de 27.000 de lei.

Bogdan Teodorescu, baiatul lui Aurel Teodorescu, avea in 2009 un teren si o casa in Dobroesti, Ilfov, plus doua automobile.

Irina Zisman, fata secretarului general al guvernului din prima casatorie, are o masina, bijuterii in valoare de 5.600 de euro plus un cont de 10.000 de euro. Are insa si datorii de 100.000 de lei, adica 25.000 de euro catre Maria Andreescu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO