Nu a stiut ca masina pe care a cumparat-o era furata. Drama unui roman cu acte in regula
Umilit si cu banii pierduti, asa s-a trezit un sofer din Constanta, dupa o excursie in Europa.
Odata ce a intrat in Croatia, a fost aruncat dupa gratii: vamesii i-au spus ca masina pe care o conduce, in valoare de 9.000 de euro, este furata.
A ramas fara grai, pentru ca stia ca doua institutii ale statului nostru, Politia si RAR-ul, verificasera acel vechicul, atunci cand il cumparase si il inmatriculase. Iar acum nu are pe cine sa traga la raspundere.
Tanarul a cumparat masina anul trecut, de la un barbat din Craiova. Conform procedurii, autoturismul a fost verificat la RAR, iar inspectorii de aici i-au eliberat un certificat de autenticitate, in baza caruia noul proprietar a putut inmatricula masina pe numele lui. Si a plecat linistit in vacanta.
"M-au tinut inchis la carcera 12 ore, dupa care mi-au dat drumul, dar mi-au spus ca masina a fost retinuta si m-au trimis acasa cu mijlocul de transport in comun", povesteste Mihai Mititelu.
Odata ajuns acasa, Mihai a mers la ofiterii de la Furturi auto, pentru verificari. Surpriza: in baza lor de date, autoturismul nu figura furat. Insa masina luase deja drumul Frantei, catre cel care reclamase inca din anul 2004 furtul.
Pagubitul nostru are si o hartie oficiala in acest sens, care nu le-a fost insa de ajuns celor de la Taxe si impozite. Nu vor sa dea autoturismul in scadere si pace.
Nici nu e de mirare, avand in vedere ca tocmai autoritatile implicate nu pot spune ce s-a intamplat. Mai ales ca masina a fost inmatriculata de 3 ori in Romania, adica - cel putin teoretic - autoturismul a fost verificat de 3 ori, in toata tara.
Tanarul nu s-a lasat convins de explicatiile oficialilor si a depus plangeri impotriva RAR Constanta si a Serviciului de Inmatriculari.
Specialistii cred ca de vina sunt francezii, care nu ar fi anuntat furtul in aceleasi baze de date la care avem si noi acces.