Noul şef al Poliţiei Române ia măsuri împotriva polițiștilor care abuzează de funcție

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 12 Martie 2018 18:57
Categorie: Actualitate

Noul şef al Poliţiei Române, Cătălin Ioniță, numit după scandalul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale asupra unor copii, ia măsuri împotriva poliţiştilor suspectaţi că nu respectă regulile.

5 agenţi sunt cercetaţi disciplinar după o descindere la o adresă greşită şi cazul femeii din Dâmboviţa, care a fost ucisă de iubitul angajat la o unitate militară. Cât sunt vizaţi de anchete interne, poliţiştii sunt suspendaţi din funcţie.

Acum o lună, trupele speciale au intrat în forţa peste familia unui profesor de istorie, căutând doi condamnaţi pentru fraude. Abia după ce au pus pe toată lumea la pământ, poliţiştii şi-au dat seama că au greşit adresa.

A urmat o anchetă internă, iar şeful Poliţiei Române a anunţat că 5 poliţişti sunt cercetaţi disciplinar pentru că nu au făcut verificările obligatorii înainte de percheziţie. Şi nici nu au comunicat echipei de intervenţie ca adresa nu este sigură, cu toate că ştiau asta.

Corneliu Riegler, profesor: "Poliţia e dispusă să acopere daunele materiale, însă nu s-a referit în niciun fel la daunele morale şi la traumă psihică produsă de intervenţia poliţiei. Lor li se părea comică situaţia, le-am cerut să părăsească apartamentul, au refuzat, nu s-au legitimat, apoi au revenit în apartament profitând ca uşa e spartă şi nu se mai închide."

Supărat pe cele întâmplate, profesorul de istorie spune că va depune plângere penală. El a fost sunat de şeful Poliţiei Române, care i-a cerut scuze, dar a primit şi o amendă de 500 de lei de la poliţiştii secţiei 14.

Corneliu Riegler: "Pentru proliferarea injuriilor la adresa Poliţiei Române. Domnul agent care a scris procesul să pună mâna pe o carte, că a prolifera înseamnă a înmulţi în limba romană."

Tot o anchetă internă a stabilit că unii poliţişti din Titu, Dâmboviţa, au minţit. După ce o femeie care a fost ucisă luna trecută de iubitul, militar la o unitate din Titu, ei au susţinut că ea nu depusese nici o plângere, deşi rudele spuneau că a făcut sesizări.

Nicolae Marin, tatăl Alexandrei Marin: ”Sunt foarte bucuros că s-a apucat cineva de ei ca să îi zguduie. În ţara asta trebuie să ştie şi ei că trebuie să fie dreptate şi ordine, nu abuzuri. Toţi cei care au reclamat abuzurile lui, nu au fost luate în seamă de cei de la Titu, nu îşi făceau treaba, ar fi trebuit să îşi dea demisia. E un dezastru la poliţia de la Titu.”

Aceste cazuri arată că unii poliţişti nu îşi fac datoria sau abuzează de funcţie. Şeful lor a anunţat că poltistii care sunt cercetaţi disciplinar nu vor mai lucra pe postul pe care îl ocupau până atunci. În plus, fiecare agent va avea o fișă personală, care va conţine evoluţia poliţistului în urma discuţiilor cu psihologul.

Poliţiştii ar putea avea inclusiv asigurare de malpraxis, în cazul în care distrug bunuri sau lovesc persoane nevinovate. Astfel, pagubele către victimă vor fi plătite de asigurator.

Un şofer s-a încăpăţânat să mituiască un agent de la Rutieră. L-a sunat şi acasă
Un şofer s-a încăpăţânat să mituiască un agent de la Rutieră. L-a sunat şi acasă
VIDEO PROTVPLUS.RO
droguri aduse la DIICOT
Drogurile găsite sub o barcă pe Dunăre au ajuns la Bucureşti. Cui îi aparţineau. FOTO
O femeie din Galaţi a intrat cu maşina în biroul unui senator PNL. Ce voia să facă
Aglomeraţie uriaşă la metroul din Bucureşti, pe Magistrala 2. Explicaţia Metrorex
Accident în lanț în Bistrița-Năsăud. O întreagă familie a ajuns la spital
Accident grav pe A1. Un bărbat a murit în timp ce încerca să schimbe roata maşinii
Dragnea: Am două hernii, una cervicală, una lombară. Eu vreau să nu ajungem la operaţie
accident Timiș
Accident grav pe A1, lângă Timişoara. Un TIR şi un microbuz s-au răsturnat. VIDEO
Și-a acoperit plăcuțele de înmatriculare și a intrat într-o benzinărie. Ce a facut apoi
Cartoful rezistent la secetă, creat în laborator. ”Vremea nefavorabilă i-a dublat prețul”
Cazurile de violență domestică, monitorizate cu brățări electronice
Întorsătură spectaculoasă în ancheta falsului doctor Matteo Politi
Cea mai nouă autostradă din țară, plină de gropi. Cum și-a spart o șoferiță parbrizul