Noul an universitar aduce cursuri de la distanță și mai puține locuri la cămin

Ultima actualizare: 06-09-2020 22:20

Noul an universitar aduce cursuri de la distanță și pentru studenții la zi, dar și mai puține locuri la cămin, pentru că tinerii vor sta doar câte doi în cameră.

În mai multe universități, la cursuri vor fi prezenți în primele săptămâni doar cei care încep și termină studiile. Sălile trebuie aerisite cât mai des, ușile - ținute mereu deschise, iar cei care au temperatura mai mare de 37,3 grade nu pot intra în clădire, scrie în ordinul ministerului Educației.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca ar urma să cheme la cursuri în primele săptămâni doar bobocii şi studenţii care dau licenţa. Restul vor face cursuri online.

Laura Irimies, purtător de cuvânt al UBB Cluj-Napoca: "Vizează aducerea celor din anul 1, anul final de studii şi a studenţilor de la facultăţile experimentale, fizică, chimie, biologie, facultatea de sport şi facultăţile de teologie care au nevoie de cursuri față în față".

Din cele 5.000 de locuri de cazare vor rămâne mai puţin de jumătate, pentru că studenţii vor sta doar câte doi şi vor avea baie proprie.

La Universitatea de Agronomie, însă, toate cursurile ar urma să se ţină online.

Studentă: ”Mi-ar plăcea mult mai mult să se vină la facultate, este o experienţă unică, statul la cămin".

Şi la Iaşi, cei 4.500 de studenţi ai Universităţii de Ştiinţe Agricole vor veni la facultate pe rând.

Gerard Jităreanu, rector USAMV Iași: "Jumătate dintre ei vor veni în primele 7 săptămâni la şcoală, pentru actvități de laborator şi seminarii".

Şi viaţa de cămin a fost regândită. Camere de doi şi mască obligatorie în spaţiile comune.

Vasile Stoleru, prorector USAMV Iași: "La intrarea în cămin vor fi termometrizați, studenţii au dezinfectoare puse pentru fircare în cămin. Vor fi cazaţi studenți, pe cât posibil, din acelaşi an şi din aceeaşi grupă. Păturile, bligatoriu, vor fi distanţate, la cel puţin 1.5 m. La început avem cameră perevazută pentru izolare".

Şi la Univesitatea Tehnică “Gh Asaschi” din Iaşi, prioritari la cursuri vor fi cei din primul an şi din anul patru. Şi aici, doar jumătate dintre cele 8.000 de locuri de cazare vor fi ocupate.

Dan Cașcaval, rector UTI Iași: "În a doua parte a semestrului, dacă va fi posibil, vom aduce la şcoală şi anii 2, 3 de licenţă şi 2 de master".

La Universitatea Politehnică din Timişoara cinci săptămâni vor veni la cursuri doar bobocii.

Florin Drăgan, rector al Universității Politehnice Timişoara: "După care împărţim studenţii, anii, în special anii mai mari, în două jumătăţi: o parte vor veni şi vor face activităţi față în faţă, o altă parte vor face online”.

În zilele următoare, toate universităţile vor stabili în ce condiţii vor începe cursurile. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!