Noi metode de distracție în timpul pandemiei. Petrecerile din cluburi s-au mutat în online
Petrecerile din cluburi s-au mutat online în această perioadă de izolare. Oamenii se conectează și se adună în număr record pe diferite platforme, unde cântă și dansează pe muzică preferată.
Este și o metodă prin care localurile își țin clienții aproape, spun organizatorii, dar și un mod prin care cei aflați acasă nu se mai simt singuri.
La o petrecere online s-au adunat în numai câteva minute peste 200 de oameni. Nostalgicii s-au bucurat de acasă de muzică anilor `90-2000. În fața unui ecran s-au întrecut în mișcări de dans.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Costin Gache, organizator eveniment: „Ne-am dat seama că esențialul nu e neapărat să vezi un DJ sau să vezi ce se întâmplă la petrecere, ci să vezi ce fac oamenii. Și oamenii au interacționat foarte frumos. Fiecare și-a adus ce a avut prin casă, și-au pus echelari, lumini. A fost chiar o domnișoară care a dansat și cu mama ei, au fost oameni de vârste diferite, și mai tineri și mai bătrâni.”
Petrecerea a durat o oră și se repetă în fiecare săptămâna. Nu sunt singurii organizatorii care au vrut să fie mai aproape de cei din comunitate.
Mădălina Dorobanțu, organizator evenimente: „Organizăm la mine în sufragerie, este ceva autentic, este exact ca și cum ai da o mini petrecere cu trei oameni, că atât de permite legea, la tine în sufragerie. S-au strâns în total peste 9.000 de oameni și peste 18.000 de vizualizări. S-au înscris oameni și din Londra, New York, probabil români, și din Paris avem”.
Tot în online urmează să se mute de săptămâna viitoare și clubul Epic din Timișoara.
Tinu Vadiciu: „Am pornit nu numai de la ideea de a pune muzică, să vadă oamenii, să trăiască, să închidă ochii, să viseze și să intre în starea asta de pozitivitate de care avem toți nevoie”
Petrecerile online au devenit un trend și pentru că tinerii simt nevoia de socializare și distracție, așa cum făceau înainte de pandemie, spun specialiștii.
Silvia Luican, sociolog: „Tinerii sunt descriși de ideea de libertate, distracție și socializare. În această perioadă în care toți sunt privați de ele, desigur că ei găsesc metode prin care să își îndeplinească aceste nevoi. Una dintre ele fiind aceasta, petreceri online. Este un fel de supapă pentru ei, un mod de a substitui ceea ce se întâmplă în viața offline. Se adună multă presiune și multă nevoie în zona asta și după ce se termină vor relua mai cu foc și cu intensitate.”
De Paște va fi organizat și primul festival online, pe TikTok, iar artiști precum Alina Eremia, Roxen sau Inna, își vor petrecere sărbătorile alături de fani.
În timpul festivalului, participanții pot face și donații, iar cu banii strânși se vor cumpără echipamente și materiale necesare pentru spitalele din România, unde sunt tratați bolnavii infectați cu Covid-19.