Ninsoarea a adus probleme în țară. Ce drumuri au fost închise
Ninsorile care au acoperit o mare parte din țară au creat numeroase probleme, mai ales în trafic. Mai mulți șoferi au derapat pe stratul de zăpadă și au ajuns în șanț. În toată jumătatea de sud a fost iarnă, deși suntem aproape de mijlocul lui martie.
n multe zone, muncitorii au fost scoși să curețe drumurile, de la primele ore. Și au lucrat în condiții grele, pentru că ninsorile nu se opresc până joi dimineață.
La Rânca, pe Transalpina, la amiază erau minus 5 grade Celsius. Șoseaua este mărginită de munți de zăpadă. Acum stratul s-a îngroșat de la ninsoarea începută în timpul nopții.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cu toate că drumarii au ieșit la lucru din zori, ca să poată menține drumul deschis circulației, au fost și șoferi care au derapat și cu greu și-au scos mașinile din șanț.
”Șofer: Acum am plecat, nu știu ce e mai încolo, dar am înțeles că e groaznic – ninge bine, ninge. Bine că mai avem tracțiunile de 4x4.
Reporter: Nu ați schimbat cauciucurile.
Șofer: Nu le-am schimbat, le las până în aprilie minim”.
Și în Dâmbovița, pe ninsoare, trei mașini au fost avariate de un șofer care a intrat în depășire. În urma impactului, vehiculele au ajuns în șanț.
Iar în Vâlcea, două mașini s-au ciocnit pe carosabilul umed.
La Sinaia, autoritățile au închis drumul către Cota 1400, acoperit de zăpadă. Mai mulți turiști care urcaseră înainte să fie pusă bariera au rămas blocați.
Radu Bâlea, șofer: ”Ce să zic, autoritățile noastre își fac treaba… măcar să verifice, sunt oameni sus, nu sunt, care e situația. Nici nu știu cât o să dureze”.
”Poliția locală: Din cauza viscolului și a zăpezii nu se poate circula până nu se deszăpezește.
Reporter: Știți că sunt turiști care au rămas dincolo de barieră?
Poliția locală: Da, am trimis echipajul să deschidă bariera să coboare”.
În Argeș, nu doar drumarii au avut de lucru.
Bărbat: "Sunt babele până în 9 martie, dar văd că ne-a depășit, la noi s-a cam decalat”.
În Făgăraș s-a pus zăpadă de 20 de centimetri
Femeie: "Nu ne gândeam, mamaie! Acu' vine zăpada dracilor, a mieilor, a cucilor. Zarzărul ăsta era înmugurit. Dacă dă înghețul, nu se mai face!".
În Pasul Tihuța, abia se topise zăpada. Acum s-a depus un strat nou și s-a făcut frig.
Cristian Năsăudean, administrator pensiune: ”Iarna în Pasul Tihuța se lasă foarte greu învinsă de primăvară. Sperăm totuși să vină căldura”.
Totuși ninsoarea a picat la țanc pentru salvamontiștii care zilele acestea își pregătesc câinii pentru căutarea în avalanșă. În munții Făgăraș, acolo unde au loc antrenamentele, stratul de zăpadă nou depus are 20 de cm.
La malul mării, în schimb, vântul a fost cel care a pus probleme. Pe litoral, vântul depășește și 60 km/h, iar marea pare că fierbe din cauza valurilor care se sparg cu putere. Meteorologii au emis și o avertizare de vreme rea pentru tot județul Constanța.
Chiar dacă ne apropiem de jumătatea lui martie, vremea rămâne rece, iar ninsorile vor mai zăbovi.