Muniție din cele două războaie mondiale, găsită pe Centura Bucureștiului. GALERIE FOTO
Muniție din cele două războaie mondiale a fost descoperită pe șantierul Centurii Bucureștiului, între DN2 și A2, a anunțat Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.
“Ne-am confruntat cu o situație riscantă, în timpul executării lucrărilor, pe șantierul Centurii Bucureștiului, între DN2 și A2, unde a fost găsită muniție din cele două războaie mondiale. Au fost chemate imediat echipajele Poliției Române și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru preluarea și neutralizarea muniției de război”, a transmis Irinel Ionel Scrioșteanu, pe Facebook.
El a transmis că execuția lucrărilor a fost îngreunată și de demolarea construcțiilor existente pe culoarul de expropriere de pe Centura Bucureștiului, de procesul de relocare a utilităților, a comunicațiilor și a rețelelor de gaz și electrice, dar și din cauza infrastructurii CFR existentă pe acest tronson.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Secretarul de stat dă vina și pe constructor.
“O altă cauză importantă a întârzierilor este slaba mobilizare a antreprenorului, care nu a găsit soluții de pregătire a șantierului, în condițiile care să permită o evoluție bună a lucrărilor. În acest moment se execută lucrări de terasamente, rigole carosabile, relocarea fibrei optice, apă și canal, lucrări de demolare a construcțiilor existente pe coridorul expropriat, descărcări arheologice și deblocarea suprafețelor expropriate”, a punctat el.
Scrioșteanu a mai spus că în prezent, stadiul lucrărilor la acest proiect este de 17,2% și că a solicitat antreprenorului să prezinte un plan de mobilizare de oameni, resurse și utilaje, în așa fel încât și acest șantier să intre într-un ritm bun de execuție a lucrărilor.
“I-am avertizat atât pe constructor, respectiv compania italiană Tirrena Scavi SpA, cât și pe responsabilii de proiect că voi monitoriza îndeaproape lucrările pe acest șantier și că voi solicita sancționarea oricărei noi întârzieri. Cel puțin odată pe lună, voi comunica stadiul lucrărilor, pentru ca oamenii să fie informați în timp real”, a punctat el.