Municipiul Baia Mare intră în carantină timp de 14 zile. La cât a ajuns rata infectărilor
Alături de 24 de localităţi din ţară, primul oraş important care intră în carantină în acest al doilea val al epidemiei este Baia Mare.
Aici, rata de incidență a infecţiei Covid-19 a depăşit pragul de 7 cazuri la mia de locuitori. Automat, sunt impuse restricţii severe.
În municipiul Baia Mare vorbim deja despre o transmitere comunitară accelerată în ultimele zile.
Zilele trecute, nu mai era niciun loc la terapie intensivă, iar miercuri, la secţia ATI din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, din 19 locuri erau ocupate 13.
Autorităţile spun că au preferat să decidă ca oraşul să intre în carantină din motive de prudenţă, pentru a nu supra-aglomera spitalele. Măsurile de restricţie ar urma să intre în vigoare din această seară, după ce sunt primite toate avizele de la nivel central.
Mai exact, pentru o perioadă de 14 zile, nimeni nu va putea ieşi său intra din oraş fără un motiv bine întemeiat. Şi cei care ies din locuinţe, la orice oră, trebuie să aibă asupra lor o declaraţie pe proprie răspundere.
Tot din această seară ar urma că la toate intrările din oraş să fie filtre de poliţie şi mai multe controale.
Primarul Cătălin Cherecheş, în izolare la domiciliu
Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, se află în izolare la domiciliu după ce şoferul său, considerat contact direct, a fost confirmat pozitiv în urma testării, anunţul fiind făcut, miercuri, de către edil.
Acesta a postat şi o imagine cu buletinul de analiză care menţionează "negativ" rezultatul medical efectuat.
"Aveţi rezultatul testului meu. Dar obligaţia legală impusă de DSP este izolarea", a spus Cătălin Cherecheş, potrivit Agerpres.
În context, primarul municipiului Baia Mare a declarat că a observat că poliţia municipală foloseşte un număr apreciabil de agenţi în timpul nopţii, iar în cursul zilei aproape că nu mai poate fi întâlnit nici un poliţist pe stradă.
"Sunt multe aberaţii. Cum ar fi interdicţia de a circula noaptea. Se folosesc masiv forţe de ordine pentru control, lucrând noaptea beneficiază de două zile libere, iar ziua nu mai au cu cine să lucreze. Când de fapt ziua e critic şi trebuie să faci verificare, atenţionare, informare. Nu cum l-ai prins pe un bătrân cu masca mai jos de nas să îi arzi vreo trei pensii amendă", a mai afirmat Cătălin Cherecheş.