Violeta Alexandru, critici pentru Inspecția Muncii: „Este ruptă de societate”

Ultima actualizare: 11-11-2020 14:49
violeta alexandru
Agerpres

Violeta Alexandru a ajuns la o concluzie surprinzătoare cu privire la o instituție din subordine. „Inspecţia Muncii este ruptă de societate. Planurile lor de control sunt de o formalitate care mă îngrozeşte” a spus ministrul muncii, la bilanț.

Violeta Alexandru a prezentat un bilanț la un an de la preluarea funcției de ministru al muncii. Ea a dat un exemplu negativ al unei instituții din subordinea ministerului.

„În ceea ce priveşte Inspecţia Muncii, am cerut schimbarea paradigmei în sensul în care verificările să se facă, în primul rând, ţinând cont de petiţiile oamenilor. Inspecţia Muncii este ruptă de societate şi de reacţiile pe care oamenii i le dau. Planurile lor de control sunt de o formalitate care mă îngrozeşte. Inspecţia Muncii nu este, în acest moment, vocea problemelor oamenilor în domeniul relaţiilor de muncă. Caută orice justificare când îi pui această voce în faţă, caută pe oricine altcineva ca să răspundă pentru acest stadiu în care se află, mai puţin să-şi recunoască problemele” a declarat Violeta Alexandru, citată de news.ro.

„Este, pentru mine, instituţia etalon care îmi arată că atâta vreme cât nu ne recunoaştem problemele şi nu dorim să le rezolvăm, soluţiile sunt radicale”, a precizat Alexandru.

Dacă în unele inspectorate județene de muncă a găsit aplecare pentru problemele oamenilor, în altele, problemele sesizate de cetățean nu-și găsesc rezolvarea.

„În altele, sesizările se adună la inspectorul şef care le distribuie pe criterii care au la bază orice altceva, mai puţin obiectivitatea şi eficienţa. Cert este că există mult formalism şi puţină eficienţă”, a explicat ministrul muncii.

Violeta Alexandru a mai spus că nu încurajează inspectorii să facă „exces de zel”, căci apreciază felul în care antreprenorii muncesc pentru a ţine pe picioare o afacere şi a-i plăti pe salariaţi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO