Muncitorii din Bangladesh sunt nemulțumiți de condițiile din România și pleacă spre Germania și Portugalia
În timp ce în România sunt așteptați să sosească peste 15.000 de muncitori din Bangladesh, date recente indică faptul că nici 10% dintre cetățenii sosiți în ultimii doi ani în România nu au rămas, alegând alte țări, scrie Profit.ro.
Cei mai mulți dintre muncitorii sosiți să muncească în România din Bangladesh au plecat deja spre țări ca Germania și Portugalia, transmite ministrul de Externe, Dr. AK Abdul Momen, citat de Profit.ro.
Guvernul a aprobat pentru 2021 majorarea puternică a numărului avizelor care pot fi acordate muncitorilor străini, la 100.000 de lucrători, după ce în 2021 a fost stabilit inițial un contingent de 25.000 angajați, dublat ulterior la un total de 50.000.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Pentru acest an a fost păstrat nivelul de 100.000 muncitori. Plecarea lucrătorilor români în alte țări a condus la situația în care angajatorii, la salariile pe care le oferă, nu găsesc suficienți români dispuși să se angajeze la ei și sunt nevoiți să apeleze la personal din țări exotice, precum Filipine, Thailanda, Nepal, Vietnam.
Străinii reprezintă 1,1% dintre angajații din România, cei din afara UE, SEE sau Elveția având o pondere de numai 0,84% din total. Numărul acestora este destul de redus, în contextul în care autoritățile au aprobat în fiecare an aducerea de noi contingente de doar câteva zeci de mii de angajați.