Moţiunea pentru demiterea lui Toader ar putea fi votată miercuri. Cine l-ar putea înlocui


Ultimul update: Marti 16 Aprilie 2019 16:04
Data publicarii: Marti 16 Aprilie 2019 15:57
Categorie: Stiri actuale
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sustine o conferinta de presa la sediul ministerului.

Moţiunea împotriva lui Tudorel Toader, programată iniţial pe 6 mai, ar putea fi votată de fapt pe 17 aprilie, după ce şi PSD vrea demiterea ministrului. 

Moţiunea simplă "Justiţia, victimă sigură în mâinile lui Toader", iniţiată de PNL şi USR, va fi dezbătută şi votată miercuri în plenul Senatului, începând cu ora 15,00, şi nu pe 6 mai cum decisese în urmă cu o zi Comitetul liderilor, au precizat surse parlamentare.

Potrivit surselor citate, moţiunea împotriva ministrului Tudorel Toader va fi înscrisă pe ordinea de zi a plenului pentru a patra oară, după ce dezbaterea acesteia a fost amânată de două ori săptămâna trecută şi o dată săptămâna aceasta.

Biroul permanent al Senatului în care se va stabili oficial acest program va avea loc miercuri de la ora 9,30.

Semnatarii moţiunii solicită "încetarea de urgenţă a imixtiunii în înfăptuirea Justiţiei, care, potrivit art. 126 alin. (1) din Constituţia României republicată, se realizează doar prin Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi prin celelalte instituţii judecătoreşti". Ei îi cer ministrului Justiţiei să renunţe la "modificările nocive aduse legislaţiei penale şi să procedeze la armonizarea acestora cu deciziile CCR, să renunţe la modificările legislative din domeniul judiciar care contravin principiilor unui stat de drept, dar şi modalităţii de înfăptuire a justiţiei şi statutului judecătorilor, prevăzute de Constituţia României". PNL şi USR îi cer, de asemenea, ministrului Justiţiei să sprijine iniţiativa legislativă liberală de desfiinţare a Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie.

 

Cine l-ar putea înlocui pe Tudorel Toader la Ministerul Justiției

 

Potrivit unor surse din PSD,  Tudorel Toader nu mai este dorit de social-democraţi la șefia Ministerului Justiției deoarece refuză să semneze OUG pentru modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală. Conforma acelorași surse, la ședința CEX de miercuri a social-democraților va fi ”scoasă la tablă” și premierul Viorica Dăncilă, tot pentru situația legată de OUG pentru codurile penale.

 

Potrivit unor surse din PSD, în locul lui Tudorel Toader la portofoliul justiției sunt luate în calcul nume precum Eugen Nicolicea, Șerban Nicolae sau Robert Cazanciuc

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO