Most wanted: FBI-ul ofera 1 milion de dolari pentru prinderea unui hacker din Romania

Ultima actualizare: 22-11-2014 07:01

Numele unui roman a devenit celebru peste ocean. Insa nu va ganditi ca a facut vreun gest eroic, ci este numarul unu pe lista celor mai cautati infractori cibernetici a FBI-ului.

Si atat de vanat este incat oficialii americani ofera 1 milion de dolari celui care poate sa ofere informatii pretioase pentru prinderea lui. Pentru ca, evident, el e de negasit.

FBI are pe lista celor mai cautati infractori cibernetici doi romani: Nicolae Popescu si Dumitru Bosogioiu. Pentru primul, autoritatile americane sunt dispuse sa plateasca 1 milion de dolari celui care le ofera o informatie care sa duca la prinderea suspectului. Pentru al doilea, sunt oferiti 750 de mii de dolari.

Este suficient ca cineva sa dea un pont politiei romane care sa duca la retinerea unuia dintre urmariti si va fi un om bogat.

Nicolae Popescu a fost deja cautat acasa, in Alexandria. Pe aici n-a mai dat de ani de zile, spun vecinii si cunoscutii acestuia.

Cel vanat de FBI a invatat intial la Colegiul Ghica, din Alexandria, unde a terminat clasa a 9-a. In clasa a 10-a s-a transfersat la liceul Cuza, ambele cu profil matematica-informatica. Cei care il cunosc au spus ca era un elev mediocru, inclusiv la informatica unde avea medii de 5 sau 6.

Asta nu l-a impiedicat sa faca o cariera din exploatarea resurselor oferite de internet. Numai ca a facut-o inseland zeci de americani carora le oferea spre vanzare motociclete, barci cu motor, avioane de mici dimensiuni, produse pe care il realitate nu le avea. Oamenii trimiteau banii si nu mai primeau niciodata bunul platit.

Si autoritatile romane l-au avut in vizor si l-au arestat pentru fradue informatice. Barbatul a scapat in urma unui viciu de procedura acum un an si de atunci, este de negasit.

Ca sa scape de autoritati, Nicoale a incercat tot felul de metode. S-a casatorit acum 7 ani si a luat numele sotiei: Stoichtoiu, iar unii prieteni sustin ca tanarul ar fi apelat chiar si la chirurgia estetica, totul ca sa nu fie usor de recunoscut.

Extrem de "doriti" de ofiterii americani sunt insa si Dumitru Bosogioiu, Daniel Alexe, Ovidiu Cristea si Dragomir Razvan, acuzati de transfer bancar fraudulos, spalare de bani, fals si uz de fals si care ar fi facut parte din aceeasi retea de infractori cibernetici.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO