Moș Crăciun organizează întâlniri virtuale pentru copiii românilor din diaspora. Familiile, despărțite de mii de kilometri
Chiar dacă cei mai mulți dintre românii stabiliți în străinătate au renunțat să vină de sărbători în țară, Moș Crăciun a reușit să unească familiile, despărțite de mii de kilometri.
Împreună cu ajutoarele sale, moșul organizează întâlniri virtuale, cu nepoții și bunicii. Sunt prea departe, ca să se poată îmbrățișa, dar timpul petrecut împreună le mai potolește dorul.
„-A bătut vântul foarte tare şi am trimis 10 spiriduşi să-mi aducă scrisoarea. M-am gândit să te mai întreb o dată pe tine ce cadouri să-ţi aduc şi o să le notez aici.
-Un ursuleţ!
-Sigur, sigur!
-Nişte vin pentru tati, un telefon pentru mami!
- Un căţel micuţ!"
Aşa a decurs prima întâlnire online dintre Moş Crăciun, Emma, părinţii ei și bunicii din ţară. Fetiţa de şapte ani s-a născut în România, dar acum locuieşte cu părinţii în Marea Britanie.
În mod normal, întâlnirea cu Moş Crăciun avea loc în casa bunicilor, dar acum familia nu a mai putut ajunge acasă, aşa că moşul le-a dat întâlnire tuturor pe internet.
Traian - român stabilit în Anglia: „Era plină de emoţii şi pur şi simplu a plutit momentul ăla, a trăit la maxim momentul.”
Părinţii trebuie să stabilească doar ora de întâlnire, apoi ajutoarele moşului se ocupă ca totul să decurgă perfect.
Florentina Chițu – ajutorul lui Moş Crăciun: „Aceste întâlniri le-am făcut cu praf de magie al moşului, printr-un număr de telefon în care toţi copiii pot trimite scrisori moşului. Trebuie să ne tehnologizăm, să-l învăţăm şi pe Moşu tainele internetului.”
Mădălina Petrencu – ajutorul lui Moş Crăciun: „Anul acesta, Crăciunul este diferit. Sărbătoarea nu poate fi furată, sărbătoarea e ce purtăm în suflete şi în inimi.”
Daniela Crivăț – româncă stabilită în Anglia: „Fata mea a fost foarte emoţionată. Prima oară a crezut că îi dau o aplicaţie din aia fake şi să vorbească cu un Moş fake.”
O întâlnire virtuală cu Moş Crăciun costă între 50 şi 150 de lei şi durează 40 - 50 de minute.