Moș Crăciun nu i-a uitat pe cei fără adăpost, găzduiți într-un centru social din Timișoara. „Te simți ca în familie”
Moș Crăciun nu i-a uitat pe cei fără adăpost, găzduiți într-un centru social din Timișoara. Oamenii au primit o masă festivă cu 2 feluri de mâncare, salată de boeuf, prăjituri, dar și cadouri.
Pentru că au vrut să se simtă ca într-o familie, au dat și o mână de ajutor la pregătirea bunătăților.
De Crăciun, Adrian Negru nu a vrut să stea degeaba și a ajutat la pregătirea mesei festive. Locuiește de câteva luni într-un centru pentru persoane fără adăpost din Timișoara, după ce a rămas fără casă în 2017. Chiar dacă a deținut o firmă de instalații, lucrurile s-au înrăutățit pentru el și nu a mai putut plăti un credit la bancă. Acum, încearcă să se pună pe picioare și lucrează ca agent de pază.
Adrian Negru, beneficiar: „E foarte important că te simți ca în familie.”
Reporter: „Ce înseamnă Crăciunul?”
Adrian Negru, beneficiar: „Masă în familie, frumos, așa singur... știți cum e. I-am ajutat la curățit, tot ce era de făcut.”
Și un bărbat cu o poveste cruntă de viață s-a refugiat în centru. A rămas fără ambele picioare acum 2 ani, iar la spital a aflat că figurează ca persoană decedată.
În urmă cu 20 de ani și-a părăsit familia, care mai apoi l-a declarat dispărut și apoi mort. De atunci nu mai poate munci și nici să obțină o pensie de handicap.
Mihai Munteanu Duma, beneficiar: „Este o bucurie, normal, mulțumesc lui Dumnezeu și la toți prietenii care sunt aici. Nașterea Domnului am sărbătorit-o și copil, și peste tot.”
Meniul de Crăciun a fost unul bogat pentru ei.
Denisa Coneac Crețu, educator Complex Servicii "Sf Francisc": „Salată de boeuf, sărmăluțe și ciorbă de perișoare. Foarte fericiți că vin sărbătorile și se simt și ei ca într-o familie.”
Nu au lipsit nici cadourile.
Delia Bugariu, șef Complex Servicii "Sf Francisc": „Mulți oameni s-au gândit să facă o bucurie pentru ei, au adus pentru ei tot felul de cozonaci, fructe, depinde, fiecare ce s-a gândit că i-ar îmbelșuga masa lor de Crăciun.”
Oamenii pot sta în astfel de adăposturi cel mult 2 ani și primesc tot ajutorul pentru a se pune pe picioare. Deja sute de beneficiari lucrează ca agenți de pază, în supermarketuri sau construcții.