Cum sunt dezinfectate mijloacele de transport în comun
Facem tot ce putem pentru siguranță călătorilor! Asta spun administratorii flotelor de autobuze, taxiuri, aplicațiilor de transport și ai regiei de metrou, care și-au mobilizat angajații să curețe cât mai des mijloacele de transport în comun.
Se întâmplă în special noaptea, folosind substanțe aprobate de autoritățile sanitare.
Evident, e imposibil să dezinfectezi eficient după fiecare om în parte, spun specialiștii. Așa că este crucial să circulăm cât mai puțin, și numai pentru a rezolva lucruri cu adevărat importante.
1600 de autobuze, tramvaie și troleIbuze din București trec, în prezent, prin astfel de proceduri... Între un milion și un milion și jumătate de pasageri circulă zilnic în București cu aceste mijloace de transport.
Andrei Creci, directorul Societății de Transport București: ”Absolut în fiecare autobază și în toate depourile noastre, în fiecare seară toate se dezinfectează. Cu ce? Cu cloramină. Călătorii se urcă în autobuz începând cu ora 5, menționez că nu există nicio urmă.”
Reporter: Într-un asemenea autobuz câți călători urcă?
Andrei Creci: ”Circa 100 de călători.”
Orarul STB nu s-a schimbat și va rămâne cel obișnuit până la alte indicații din partea autorităților. E drept, traficul în Capitală a fost mult sub cel obișnuit inclusiv la metrou.
Într-o zi obișnuită de lucru, de luni până vineri, prin stația de metrou Victoriei sunt în tranzit peste 28.000 de pasageri. Pe 11 martie, ziua declarării pandemiei, au fost cu 10.000 mai puțini oameni.
Metrorex anunță, oricum, măsuri de reducere a supraaglomerarii. Nu vor mai ajunge simultan trenurile din sensuri opuse și de pe ambele magistrale, astfel încât călătorii să poată păstra între ei o distanță rezonabilă.
Noaptea sunt curățate butoanele care deschid ușile, barele și mânerele din interior. Ceea ce, evident, nu poți face după fiecare atingere! Siguranța în fața infecțiilor vine de fapt din evitarea călătoriilor, care nu sunt urgențe.
Șoferii de taxi au pus și ei în practică recomandările primite de la companii.
Robert Vădeanu, șofer de taxi: ”Când se dă jos, eu, cu spray-ul, dezinfectez atât mânerul din interior, cât și pe cel din exterior. Sunt clienți mai puțini, curse mai puține. ”
Dan Troncea, șofer taxi: ”Ne gândim și la sănătatea noastră. E păcat să te duci acasă cu un virus, chiar dacă nu e corona să fie altceva, și cu o răceală dacă mergi acasă deja ai o mare îngrijorare.”
Până la sfârșitul lunii februarie, Autoritatea Rutieră Română a eliberat peste 20.200 de atestate pentru șoferii care au astfel dreptul să ofere servicii de ridesharing. Ce se întâmplă dacă unul dintre conducătorii auto este depistat pozitiv sau e cert că a intrat în contact cu virusul? Uber a afirmat că e în contact cu autoritățile de sănătate publică și poate suspendă contul șoferilor, dar și al utilizatorilor.
Cei aflați în izolare sau carantină ar urma să primească susținere financiară, iar cei aflați pe traseu vor primi dezinfectanți- cu prioritate, dacă lucrează în orașele cu incidența mare a îmbolnăvirilor.
Sursa: Pro TV
Etichete: coronavirus, masuri, metrou, autobuz, stb, transport,
Dată publicare:
12-03-2020 19:52