Moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul au ajuns la Galați. Sute de pelerini au venit să se închine
E sărbătoare mare la Galați, unde, oficial, au început zilele orașului. Cu această ocazie, acolo au fost aduse, de la o mânăstire din Vâlcea, și moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul, care au fost purtate aseară în procesiune.
Racla a fost depusă apoi în fatza catedralei, alături de moaștele Sfinților Vasile și Andrei, cel din urmă, ocrotitorul Galațiului.
Un sobor impresionant, format din sute de preoți, a purtat prin oraș racla cu moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul, unele dintre cele mai vechi din țară, despre care credincioșii cred că sunt făcătoare de minuni. În fruntea alaiului, s-a aflat Arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
După o procesiune scurtă, moaștele au fost depuse într-un baldachin, în față Catedralei Arhiepiscopale din Galați. Credincioșii au format cozi imense ca să poată ajunge la raclă, să se închine.
Sfântul Grigorie Decapolitul a fost preot, pustnic și apărător al icoanelor. Racla de argint, în care sunt păstrate rămășițele, datează din 1656 și a fost lucrată de meșteri din Cetatea Brașovului. Încă de atunci, oamenii merg în pelerinaj și îi cer sfântului ajutorul, convinși că îi va ocroti de necazuri și ghinioane.
Moaștele Sfântului Grigorie vor rămâne în fața catedralei din Galați, până joi, de Sfântul Andrei.