Sfântul Dumitru. Procesiune cu moaştele a 4 sfinţi, la Craiova

26-10-2017 07:58

Procesiune impresionantă la Craiova, în ajunul sărbătorii Sfântului Dumitru, prăznuit joi de creştinii ortodocşi.

Un sobor de preoţi a purtat pe străzile din oraş raclă cu moaştele din Catedrala Mitropolitană, ce poartă numele sfântului, ocrotitorul Băniei. Zecilor de preoţi, militarilor care au defilat cu torţe în mâna, şi fanfarei, li s-au alăturat şi aproximativ două mii de credincioşi.

Centrul oraşului Craiova a fost luminat aseară de miile de lumânări, aprinse de mulţimea de pelerini, care a participat la procesiune. Credincioşii au mers în urmă soborului de preoţi care a purtat raclă cu moaştele Sfântului Ierarh Nifon, ale Sfintei Muceniţe Tatiana şi ale Sfinţilor Mari Mucenici Serghie şi Vah.

În ajunul sărbătorii Sfântului Dumitru, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu - Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei - a avut un sfat pentru credincioşi. "Lumea să fie mai bună, oamenii să fie mai iubitori, mai împăciuitori şi mai conştienţi de faptul că sunt chemaţi de Dumnezeu pentru împărăţia cerului. Sfântul Dumitru e un model în sensul acesta pentru toţi credincioşii..."

După procesiune, raclă cu moaştele sfinţilor a fost depusă într-un baldachin, în faţă catedralei, unde va rămâne până diseară.


VIDEO PROTVPLUS.RO