Misiune aeriană de salvare în condiţii meteorologice extreme simulată de piloți români
Misiune aeriană de salvare în condiţii meteorologice extreme, în largul mării. Este vorba despre unul dintre exerciţiile efectuate de elicopterele Forţelor Navale specializate în operaţiuni de salvare şi evacuare medicală
Pentru a se perfecţiona în intervenţiile pe vreme dificilă, luna aceasta sunt programate cele mai multe misiuni, tocmai pentru că ceaţa este prezentă pe toată durata zilei.
Din momentul în care se dă alarma, în doar cinci minute elicpoterul trebuie să fie gata de zbor. Personalul face ultimele verificări, şi nimic nu este lăsat la voia întâmplării, pentru că orice greşeală cât de mică poate costa vieţi.
În condiţii de vizibilitate scăzută, pilotul trebuie să găsească ţinta cât mai repede: o ambarcaţiune eşuată la patru kilometri în larg. Fiecare membru al echipajului ştie exact ce are de făcut.
Militarii evacuează pasagerii de pe puntea vasului. Sarcina lor este cu atât mai dificilă din cauza vântului puternic, însă experienta miilor de ore de zbor îi ajută să-şi ducă misiunea la bun sfârşit.
Ionuţ Ursescu - Pilot: "Responsabilitatea este foarte mare pentru fiecare membru al echipajului şi într-adevăr de multe ori ne gândim nu numai la noi şi la familia din cadrul echipajului, pentru că până la urmă suntem ca o familie."
Forţele navale au în acest moment două elicoptere de ultima generaţie care pot efectua de la intervenţii umanitare până intervenţii militare.
Elicopterul IAR Puma Naval este produs în România la Ghimbav, Braşov, sub licenţa franceză şi este considerat de către specialişti între primele cinci elicoptere din lume în lupta antisubmarin.
La anul va fi comandat şi al treilea elicopter Puma Naval capabil să acţioneze la distanţă mare de ţărm.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!