Mircea Basescu afla astazi daca va fi eliberat din penitenciarul Poarta Alba. Decizia este definitiva si irevocabila

Dată publicare: 01-11-2016 12:54
Dată actualizare: 04-11-2016 07:06


Mircea Basescu, fratele fostului presedinte Traian Basescu, afla astazi daca va fi eliberat din penitenciarul Poarta Alba, unde se afla din luna iunie a acestui an.

Magistratii Tribunalului Constanta au luat in discutie contestatia procurorilor DNA la decizia de eliberare a lui Mircea Basescu. Este doar o chestiune de timp pana cand fratele fostului presedinte Traian Basescu afla daca va fi eliberat conditionat. Magistrati Tribunalului Constanta au judecat marti dimineata contestatia depusa de procurorii DNA la decizia Judecatoriei Medgidia. In urma cu trei saptamani magistratii de la Medgidia au decis eliberarea conditionata a lui Mircea Basescu.

Fratele fostului presedinte a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu executare pentru ca ar fi primit mita 250 de mii de euro de la fiul lui Bercea Mondial pentru a interveni la eliberarea acestuia din penitenciar. Mircea Basescu a fost gasit vinovat de trafic de influenta si a fost condamnat. Pentru ca are peste 60 de ani pedeapsa i s-a redus la o treime, iar dupa ce a stat aproape un an sub arest la domiciliu si control judiciar in iunie anul acesta Mircea Basescu a fost incarcerat in penitenciarul de la Poarta Alba.

Daca magistratii Tribunalului Constanta vor respinge contestatia procurorilor DNA, Mircea Basescu ar putea fi eliberat din penitenciar. Decizia magistratilor Tribunalului Constanta este definitiva si irevocabila.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO