Ministrul Liviu Pop, verificat de Agentia Nationala de Integritate pentru conflict de interese

Ultima actualizare: 01-10-2012 04:04
Liviu Pop

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a declarat, pentru Mediafax, ca a fost anuntat de ANI ca s-a declansat o procedura de evaluare in cazul lui privind un posibil conflict de interese.

Liviu Pop a declarat ca a fost instiintat telefonic, marti, de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI) ca s-a declansat o procedura de evaluare privind nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese in perioada exercitarii functiei de demnitar public. Ministrul a precizat ca a fost chemat luni, la ora 12.00, la sediul ANI, pentru a prezenta un punct de vedere.

El a mai spus ca nu i s-a solicitat sa prezinte documente. "Ma voi prezenta luni, la ora 12.00, nu am nicio problema de conflict de interese", a mai spus Liviu Pop. In 15 mai, Liviu Pop a fost numit interimar la conducerea Ministerului Educatiei, dupa demisia lui Ioan Mang.

Pop este din 7 mai ministru delegat pentru Dialog Social. Informatia privind verificarea lui Liviu Pop de catre ANI vine la cateva zile dupa ce Ministerul Educatiei a sesizat Inspectia Muncii in legatura cu angajarea fostului ministru Daniel Funeriu, consilier la Administratia Prezidentiala, intrucat acesta nu are o diploma de bacalaureat echivalata in Romania si nu a echivalat studiile superioare.

Inspectia Muncii a inregistrat in 25 iunie sesizarea Ministerului Educatiei legata de fostul ministru Daniel Funeriu si a redirectionat-o pentru solutionare la Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO