Mii de şoferi amendaţi în ultimele 2 zile. Regula nouă din Codul Rutier pe care o ignorau

Ultima actualizare: 14-10-2019 13:59

S-au dat peste 5000 de amenzi pentru folosirea telefonului mobil în trafic, o dată cu intrarea în vigoare a noii reguli rutiere, şi asta doar în ultimele 48 de ore.

De luni, poliţiştii au pornit o campanie de verificare a şoferilor care transportă persoane sau marfă. Poliţiştii au început în forţă o razie care îi vizează şi care va dura până duminică.

Pe lângă microbuze fără revizie şi camioane cu deficienţe tehnice, încă de la prima oră agenţii au găsit şoferi de camion care consumaseră băuturi alcoolice.

Poliţist: "Ce aţi băut?
Şofer: "O bere aseară."

Un şofer profesionist care conducea un camion de mare tonaj pe şosele din Capitală a fost depistat băut.

Poliţist: "Aveţi permisul suspendat pentru 90 de zile. Nu aveţi voie să mai conduceţi. Daţi-vă jos de la volan"

După accidentul grav de acum două săptămâni în care au murit 10 oameni dintr-un microbuz, poliţiştii au demarat o acţiune în toată ţara. Timp de o săptămână, vor controla cât mai mulţi şoferi de camion, TIR, microbuze şi autocare.

Dacă au lipsit documentele, s-au găsit din plin deficienţe tehnice.

Poliţist: "Nu aveţi stopuri pe spate. Aceste improvizaţii nu sunt reparaţii"

Claudiu Costea, purtător de cuvânt poliţia rutieră: "Trei conducători de transport marfă au fost depistaţi cu alcoolemie. S-au reţinut şi 8 certificate de înmatriculare".

În prima jumătate a acestui an, RAR a verificat peste 33 de mii de maşini. La peste jumătate dintre ele, inspectorii au găsit deficienţe majore şi periculoase, de exempli la semnalizare, frâne şi direcţie. Dintre aceste maşini, 1700 au fost catalogate ca fiind un pericol public.

Poliţiştii verifică în aceste zile şi dacă şoferii sunt odihniţi şi folosesc corect tahograful.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO