Mii de români au mers în pelerinaj la peștera Sf. Andrei. Spațiul a devenit neîncăpător
La Sărbătoarea Sfântului Andrei de sâmbătă, Ocrotitorul României, peste 15.000 de credincioşi au venit în pelerinaj, la Mănăstirea "Peştera Sfântului Apostol Andrei" din judeţul Constanța.
Considerat "Cel dintâi chemat dintre apostoli", Sfântul Andrei a adus cuvântul Evangheliei, în primul secol al creştinismului, pe pământul Dobrogei de astăzi.
Credincioşii au ajuns încă de la primele ore ale dimineţii pentru a se ruga la peştera Sfântului Andrei aflată lângă localitatea Ion Corvin, la mai puţin de 80 de kilometri de Constanța.
Un spaţiu încărcat de simboluri creştine încă din primele veacuri ale secolului. Ca în fiecare an, locul unde, spune tradiţia, a trăit sfântul în timpul călătoriei sale apostolice în ţinuturile Dobrogei, devine neîncăpător pentru pelerini. Gânduri profunde şi priviri înălţate spre cer.
Reporter: Dumneavoastra personal ce vă doriţi?
Femeie: Imi doresc să mă mântuiesc, împreună cu familia.
Femeie: "Voiam să cumpăr o biblie pentru fiica mea, să i-o duc în State. Şi Dumnezeu mi-a ajutat să găsesc şi sunt mulţumită."
Femeie: "Suntem în pelerinaj de Sfântul Andrei şi venim cu bună credinţă şi cu rugăminţi la moaştele Sfântului Andrei pentru sănătatea noastră, a copiilor noştri, pentru bunăstarea ţării noastre."
Conform istoricilor bisericii, Sfântul Apostol Andrei a ajuns în Dobrogea în jurul anului 60 d. Hr. şi s-a oprit cu ucenicii săi în fata peşterii. Acolo a găsit trei preoţi geţi, păgâni, care slujeau în interiorul lăcaşului. După ce i-a creştinat, s-a adăpostit o vreme aici, împreună cu ucenicii săi. Acum, în aceste locuri încărcate cu istoria primilor creştini, mulţi îşi cauta alinarea.
Două femei: "Ajută, da, pentru sănătate. E al treilea, al patrulea an de când venim."
Sfântul Apostol Andrei a fost martirizat în cetatea Patras, din Grecia de astăzi, prin răstignire, cu capul în jos, pe o cruce în formă de X, numită "crucea Sfântului Andrei".
Sfântul Andrei este ocrotitorul României, al Rusiei, al Greciei şi al Scoţiei. Aproape 700.000 de români poartă numele Andrei.