A patra noapte în care oamenii stau la coadă în fața Mitropoliei. "Venim chiar dacă înghețăm""

Ultima actualizare: 29-10-2019 09:26

Mii de oameni au venit și luni seară în fața Mitropoliei din Capitală, pentru a se închina la racla Sfântului Dimitrie.

Deși unii oameni au fost nevoiți să stea și 4-5 ore la coadă, credința și rugăciunea le-au dat putere. Pelerinii se mai pot ruga la racla sfântă și marți.

Cu sufletul plin de credinţă, mii de enoriaşi au mers şi luni seară pe Dealul Patriarhiei pentru a se închina la racla sfântului Dimitrie.

Este a patra noapte în care oameni de toate vârstele s-au adunat pe dealul Mitropoliei pentru a se închina la sfintele moaşte. Cu credinţa în suflet, ei nu au mai simţit nici oboseală, nici orele petrecute în picioare.

Deşi au stat şi câte 4 ore la coadă, credincioşii spun că timpul petrecut acolo merita orice efort.

Femeie: "Cu ajutorul lui Dumnezeu, putem. Bine că ține vremea cu noi. Ne rugăm pentru sănătate, pentru putere, să putem munci, să avem grijă de copii să fie tot timpul lângă noi "

Bărbat: "De sănătate, dorinţă, credinţă, rugăciunea şi speranţă, că la Dumnezeu e ultima speranţă, să ne bucurăm de viaţă. Credinţa ne aduce şi ne ţine."

Femeie: "Pentru sănătate, pentru de toate mami, aşa este de Sf. Dumitru în fiecare an, o zi pe an. Şi trebuie să venim, chiar dacă îngheţăm, chiar dacă ninge, plouă, trebuie".

În aceste zile, pe Dealul Mitropoliei au venit oameni din toată ţara.

Femeie: "Venim din Ploieşti. Cu plăcere stau, simt că am aşa, o bucurie în suflet. Mă gândesc că ne face un bine, ne ajută pe cei care chiar credem cu adevăratelea."

Marţi este ultima zi în care credincioşii mai pot veni pentru a se ruga la racla sfântă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO