Microsoft dezvăluie că România a fost atacată cibernetic de gruparea apropiată Rusiei
Corporaţia Microsoft a anunţat miercuri că va oferi serviciul de securitate informatică AccountGuard pe 12 pieţe noi din Europa, pentru a elimina unele vulnerabilităţi şi a proteja de hackeri clienţii din spaţiul politic, transmite Reuters.
Microsoft a detectat recent atacuri care au avut loc în perioada septembrie-decembrie 2018 împotriva unor angajaţi ai Consiliului pentru Relaţii Externe din Germania, a birourilor europene ale Institutului Aspen şi a Fondului Marshall. Compania a anunţat acest lucru printr-un articol pe blog, disponibil la adresa https://blogs.microsoft.com/eupolicy/2019/02/20/accountguard-expands-to-europe.
Atacurile, care sunt atribuite unui grup numit Strontium - apropiat al Kremlinului - , au vizat 104 conturi din Belgia, Franţa, Germania, Polonia, România şi Serbia. Serviciul de securitate AccountGuard nu va fi oferit în toate aceste ţări; cele 12 în care va putea fi utilizat sunt Franţa, Germania, Suedia, Danemarca, Olanda, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Portugalia, Slovacia şi Spania. Până acum, serviciul era disponibil doar în Statele Unite, Canada, Regatul Unit şi Irlanda.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În articolul menţionat, Tom Burt, vicepreşedinte pentru securitatea clienţilor Microsoft, arată că "în curând milioane de europeni vor merge la urne pentru a vota în alegerile pentru Parlamentul European, precum şi pentru mai multe alegeri naţionale importante. Considerăm că este vital ca organizaţiile care susţin procesul democratic să aibă acces la protecţie informatică de vârf, deoarece am văzut şi vedem în continuare eforturi din partea unor state şi din alte părţi de a influenţa alegerile din democraţiile din întreaga lume, inclusiv din Europa".