Metrorex lansează o campanie împotriva tentativelor de sinucidere
Metrorex în colaborare cu Asociatia Happy Minds, prin proiectul depreHUB, lansează începand de miercuri, campania „Călătoria continuă. Alege viaţa!”, destinată prevenirii tentativelor de sinucidere.
„Metrorex în colaborare cu Asociatia Happy Minds, prin proiectul depreHUB, lansează începand de azi, 06.10.2021, campania 'Călătoria continuă. Alege viaţa!'. Acest proiect işi propune prevenirea şi descurajarea tentativelor de suicid ce au loc în incinta metroului, precum şi oferirea de suport psihologic imediat, prin consiliere telefonică, celor care manifestă un risc suicidar”, anunţă Metrorex.
Metrorex şi depreHUB pun la dispoziţia celor care se află în criză emoţională două linii telefonice de suport psiho-emoţional oferite de partenerii noştri depreHUB: 0374.456.420 (pentru adulţi şi vârstnici) şi 0374.461.461 (pentru adolescenţi), un serviciu gratuit, deschis la orice oră din zi şi din noapte, susţinut de specialişti, ca prim pas spre vindecarea psihică şi emoţională.
Campania se va desfăşura în mai multe etape, prin mesaje vizuale ce vor rula pe monitoarele de la nivelul peroanelor, afişe cu mesaje motivaţionale expuse în staţiile de metrou, dar şi mesaje audio, ce vor fi redate prin intermediul instalaţiilor de sonorizare.
Metrorex: Dorim să întindem o mână de ajutor acelor persoane care se află într-un impas al vieţii lor
„Prin această campanie dorim să întindem o mână de ajutor acelor persoane care se află într-un impas al vieţii lor şi cărora le transmitem că există soluţii pentru orice problemă sau situaţie, încurajându-le că viaţa merge mai departe, indiferent de cât de critic este punctul în care se află. Aceasta campanie se adresează fiecaruia dintre noi, apartinatorilor sau participantilor la trafic. Doar împreuna putem salva vieţi!”, afirmă Ştefan Paraschiv, director general Metrorex.
„Nefericitul eveniment de astăzi ne aduce din nou în atenţie că doar împreună putem să-i ajutăm pe cei din jurul nostru, că depresia este o boală a suferinţei mute şi că strigătul de ajutor, de cele mai multe ori, nu este auzit. De aceea este nevoie de campanii de prevenţie, este nevoie ca fiecare dintre noi să ne uităm în jurul nostru, să detectăm la timp suferinţa emoţională a celor din jurul nostru, redirecţionându-i spre specialişti”, a afirmat Yolanda Creţescu, psiholog coordonator al acestei campanii, iniţiatoarea proiectului depreHUB, după ce chiar miercuri, la staţia de metrou Piaţa Unirii a avut loc o tentativă de sinucidere.