Mesajul Politiei Romane pe Facebook: "Puteti gasi Pokemonii respectand regulile de circulatie". Ce reactii a starnit
Politia Romana incearca sa previna busculadele si accidentele rutiere produse din cauza celor care au cazut in patima jocului Pokemon Go si a lansat mesaje preventive pe pagina de pe contul de Facebook.
"Puteti gasi Pokemonii respectand, in acelasi timp, regulile de circulatie si protejandu-va pe dumneavoastra si pe cei din jur”, scrie Politia Romana pe contul de pe pagina de Facebook. "Acum hotii se pot apara! Ti-au spart casa din cauza ca aveai un pokemon legendar in ea", a fost reactia unui utilizator, la mesajul politiei, in timp ce un altul a scris:"De cand cu pokemon GO am redescoperit mersul pe jos. Si nu, nu mi-au luat carnetul."
Politia Romana vrea astfel sa previna incidente precum cele semnalate in strainatate, unde aplicatia Pokemon Go a produs busculade si chiar accidente de circulatie. Pokemon Go este un joc in care utilizatorii se deplaseaza prin oras, cu ajutorul unei harti, ca sa captureze "monstri". Aplicatia a facut furori in lumea intreaga si tot mai multi posesori de smartphone-uri au inceput sa joace. Acest joc s-a dovedit periculos in strainatate unde a fost lansat cu cateva zile inainte de a fi prezent si in Romania.
Vineri, o busculada generala s-a produs in Central Park din New York. Sute de persoane s-au reunit in celebrul parc american, pentru a captura un ”Aquali” - un Pokemon rar si greu de prins. Soferul unui automobil si-a abandonat vehiculul pe marginea strazii, lasandu-si motorul pornit, deoarece era grabit sa plece in cautarea acelui Pokemon.
Potrivit unui martor care a filmat acele imagini, ceea ce apare in inregistrarea video nu inseamna mare lucru in comparatie cu frenezia primelor persoane care s-au lansat in cautarea pokemonului Aquali. Potrivit spuselor acelui martor, acei utilizatori ai jocului erau ”dezlantuiti”.
Scene similare au avut loc in US Park din Washington, dar si intr-un parc din Chicago. Accidente nefericite se produc aproape in fiecare zi in randul utilizatorilor jocului. Un tanar a intrat cu automobilul intr-un copac din Auburn deoarece juca ”Pokemon Go” in timp ce conducea vehiculul. Doi tineri au cazut in ocean de pe o faleza din California.
Acest joc video poate fi descarcat gratuit pe dispozitivele mobile care functioneaza cu sistemele de operare Android si iOS. Jocul, care combina franciza veche de 20 de ani cu realitatea augmentata, permite jucatorilor sa se plimbe in vecinatati cunoscute in viata reala, cautand in acelasi timp personaje din jocul ”Pokémon”, pe ecranele smartphone-urilor.
Potrivit site-ului vox.com, jocul ”Pokémon Go” utilizeaza GPS-ul si ora afisata de telefonul mobil pentru a detecta locul si momentul in care utilizatorii se afla in joc si genereaza personaje din jocul ”Pokemon” care ”apar” in jurul utilizatorilor (pe ecranul telefonului mobil), pentru ca acestia sa incerce sa ii prinda. Pe masura ce utilizatorul se misca, mai multe tipuri de ”Pokémoni” apar in jurul lui, in functie de locul si momentul in care acesta se afla. Jocul ii incurajeaza pe utilizatori sa se deplaseze si sa calatoreasca in lumea reala pentru a prinde ”Pokemonii” din joc. Aceasta combinatie dintre un joc si lumea reala cu care interactioneaza este cunoscuta sub numele de ”realitate augmentata”.
In apropierea unui Pokémon, telefonul mobil primeste o notificare si camera foto a acestuia se declanseaza, facand sa apara un ”monstru” in cadrul imaginii. Astfel, utilizatorul are posibilitatea de a-si fotografia ”captura” acolo unde a gasit-o.
Lansat pe 6 iulie in Statele Unite, Australia si Noua Zeelanda, jocul ”Pokémon Go” a atras intr-o singura zi mai multi utilizatori in Statele Unite decat reteaua de socializare Tinder pe dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android. Totodata, rata zilnica a utilizatorilor activi este aproape egala cu cea a retelei de socializare Twitter. Jocul este utilizat in medie 43 de minute pe zi, mult decat WhatsApp sau Instagram.