Medic anestezist cunoscut din Iasi disparut fara urma de cateva zile. Ce a gasit in casa fratele lui


Ultimul update: Vineri 06 Noiembrie 2015 07:00
Data publicarii: Marti 03 Noiembrie 2015 13:22
Categorie: Stiri actuale
Onoriu Filip, medic anestezist disparut, Iasi

Un cunoscut medic anestezist din Iasi este disparut fara urma de cateva zile. Doctorul Onoriu Filip a lasat un bilet de adio, insa nimeni nu stie motivul pentru care angajatul Maternitatii "Elena Doamna" a preferat sa rupa legatura cu apropiatii.

Medicul anestezist Onoriu Filip este unul dintre cei mai apreciati profesionisti ai maternitatii. Colegii spun ca a adus pe lume sute sau mii de copii. In ultima perioada, era tot mai apasat de singuratate, mai ales ca divortase. Un alt motiv de suparare ar putea fi un dosar penal de malpraxis, din 2010, redeschis acum. Fratele medicului anestezist a gasit acasa la el telefonul, buletinul si un bilet in care isi spunea supararea si ca s-ar gandi sa incheie socotelile cu aceasta lume. Rudele au anuntat si conducerea spitalului, dar si politia.

Medicul Onoriu Filip a fost ultima data la serviciu vinerea trecuta. A asistat la cateva nasteri, iar sambata dimineata a iesit din garda si a mers acasa. Nimeni nu si-a imaginat ca va scrie biletul de adio si va disparea.

Cristina Dobre, manager Maternitatea "Elena Doamna" Iasi: "Ultima data l-am vazut pe doctorul Filip vineri, a fost pana sambata dimineata de garda. Nu am discutat nimic, nu avea o stare speciala. Nu s-a certat cu nimeni."

In anul 2010, o pacienta a spitalului a murit pe masa de operatie, pentru ca nu a putut fi intubata. La acea vreme, medicul Onoriu Filip a fost doar martor in dosar, explicand ca spitalul nu avea aparatura necesara interventiei. Acum insa sotul femeii decedate a cerut redeschiderea dosarului respectiv, ceea ce ar fi putut pune presiune pe medicii implicati in acel caz.

Cristina Dobre, manager Maternitatea Elena Doamna Iasi: "Eu vreau sa cred ca nu s-a intamplat absolut nimic rau. Il asteptam la spital, intreaga echipa a Maternitatii "Elena Doamna" este alaturi de el, indiferent daca are vreo problema personala de care nu stim, ca este un bun profesionist si ca il asteptam la spital. El era un om absolut deosebit, un bonom."

Anca Vajaiac, purtator de cuvant IPJ Iasi: "Efectuam verificari in vederea gasirii acestuia si clarificarii situatiei lui. De asemenea, persoanele care pot oferi informatii care sa duca la identificarea barbatului sunt rugate sa sune la 112."

Barbatul are 59 de ani, 1,85 metri inaltime, 110 kilograme, constitutie robusta, parul grizonat, tuns scurt. La data disparitiei era imbracat in negru.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO