Masinile, interzise pentru o zi in peste 20 de orase din Romania. Care este explicatia data de primari

21-09-2015 15:57


ambuteiaj in trafic

Pe 22 septembrie, in peste 20 de localitati din Romania traficul rutier va fi limitat. Nu e un protest impotriva calitatii drumurilor publice, ci o initiativa europeana.
 

Este vorba despre “Ziua fara masini”, “Car Free Day”, cel mai important eveniment din “Saptamana europeana a mobilitatii”. Peste 1.700 de orase participa, dintre care 29 din tara noastra, iar primariile din majoritatea acestor localitati vor interzice traficul rutier pe una sau mai multe artere. Aici vor avea voie sa circule doar pietonii, biciclistii, mijloacele de transport in comun si masinile electrice nepoluante.

 

De pilda, in Tulcea va avea loc evenimentul „In oras fara masina”, in cadrul caruia va fi inchisa Strada Unirii intre orele 8.00 si 17.00. In Timisoara va fi inchisa una din zonele centrale si vor fi organizate demonstratii sportive iar in Slobozia se vor inchide mai multe strazi si se vor organiza, concursuri de alergare si de ciclism.

 

La „Ziua fara masini” mai participa Aiud, Alexandria, Arad, Babadag, Bacau, Bistrita, Buhusi, Comanesti, Costesti, Fagaras, Giurgiu, Isaccea, Moinesti, Oradea, Pitesti, Ramnicu Valcea, Reghin, Simleu Silvaniei, Odorheiu Secuiesc si Tandarei. Capitala nu participa la aceasta initiativa, desi s-a inscris in „Saptamana mobilitatii”. Mai multe detalii despre restrictii gasiti pe site-ul evenimentului.


 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO