Lecție de istorie, la un click distanță. Castelul Peleș poate fi vizitat și virtual

×
Codul embed a fost copiat

Castelul Peleș poate fi vizitat acum și virtual, din orice colț al lumii, prin intermediul unei aplicații Google, care le oferă pasionaților de cultură acces gratuit la informații și imagini, cu cele mai importante colecții de artă din lume.

Aceştia pot găsi pe aceeaşi platformă online şi expoziții de la Muzeul Cotroceni, Complexul Muzeal Național Moldova, din Iași, dar și ii și broderii tradiționale românești.

Peleşul, unul dintre cele mai frumoase castele din România, poate fi admirat acum virtual de pasionații de cultură din întreaga lume. Toate detaliile despre palat și colecțiile de artă din interior pot fi văzute gratuit pe aplicația Google Arts & Culture. De la arhitectură şi taboluri, până la argintărie și obiecte din lemn.

Narcis Dorin Ion, Manager Castelul Peleș: ”Este pentru prima dată când un castel de importanţa Peleşului este prezent pe o asemenea platformă internaţională. Avantajul aici, în mediul virtual, este că putem păstra mult mai multe imagini decât am putea în forma tipărită”.

Valer-Daniel Breaz, Ministrul Culturii: ”Este unul dintre principalele puncte de atracţie ale României, având în vedere importanţa din punct de vedere istoric, cât şi arhitectural şi să nu neglijăm exponatele, de o valoare extraordinară”.

Citește și
Festival la Peles
Reacţia unor tineri când aud muzică tehno la castelul Peleş. "Avem de ce să fim mândri"

Obiectele de artă au fost digitalizate de reprezentații Google din Franța cu ajutorul unor tehnologii de ultimă generație.

Pierre Caessa, Program Manager Google Cultural Institute: ”Art Camera este un robot mare, o cameră mare şi face mii de fotografii operelor de artă şi practic această tehnologie îţi permite să dai zoom şi să vezi ceea ce nu poţi vedea nici cu ochiul uman. O altă tehnologie pe care o folosim este "Museum View", care îţi permite să vizitezi virtual castele şi muzee din orice colţ al lumii şi astfel ai acces la toate expoziţiile virtuale prin intermediul aplicaţiei, gratuit, pe telefonul mobil”.

Peste 6 milioane de obiete din peste 2000 de instituții de cultură din Europa și Statele Unite au fost incluse în ultimii ani pe platforma creată de Google pentru iubitorii de artă. Aplicația Google Arts & Culture este gratuită și poate fi accesată de pe smartphone sau desktop.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citește și...
Vânătoare de ouă de Paşte la Castelul Peleș. Ce le-au pregătit angajații copiilor
Vânătoare de ouă de Paşte la Castelul Peleș. Ce le-au pregătit angajații copiilor

A fost veselie mare, miercuri, la castelul Peleş, unde mai bine de o sută de copii au pornit la vânătoare de ouă de Paşte.

Reacţia unor tineri când aud muzică tehno la castelul Peleş.
Reacţia unor tineri când aud muzică tehno la castelul Peleş. "Avem de ce să fim mândri"

Castelul Peleş a fost parte din povestea „Untold''. Organizatorii festivalului şi comunitatea de petreceri „Cercle'', au deschis porţile turistice ale României către milioane de străini.

Petrecere în fața Castelului Peleș, transmisă în direct în toată lumea
Petrecere în fața Castelului Peleș, transmisă în direct în toată lumea

Castelul Peleş este marți seară parte din povestea ''Untold''. Organizatorii festivalului şi comunitatea de petreceri ''Cercle'' deschid astfel porţile turistice ale României către milioane de străini.

Reacţia unei fetiţe care nu a ieşit niciodată din satul ei, când ajunge la Peleş
Reacţia unei fetiţe care nu a ieşit niciodată din satul ei, când ajunge la Peleş

Sute de copii sărmani de la ţară au şansa să vadă muntele, castele şi muzee pentru prima dată în viaţă, fără ca părinţii lor să plătească ceva.

Recomandări
Antony Blinken a ajuns la București. Oficial american: Va anunţa un ajutor pentru infrastructura energetică din Ucraina
Antony Blinken a ajuns la București. Oficial american: Va anunţa un ajutor pentru infrastructura energetică din Ucraina

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, va anunţa marţi, la Bucureşti, un ajutor pentru restabilirea capacităţii de transport a energiei electrice în Ucraina, a declarat un oficial de rang înalt al Departamentului de Stat, citat de Reuters.

ONU califică drept
ONU califică drept "critică" situația umanitară din sudul Ucrainei: "Ce să mai simt? Mă învârt pe aici și plâng"

ONU califică drept "critică" situația umanitară din sudul Ucrainei. Numai în Nikolaev, aproape un sfert de milion de oameni suferă din lipsa căldurii, a apei și a energiei electrice.

Încă un bancomat din Constanța a fost aruncat în aer. VIDEO
Încă un bancomat din Constanța a fost aruncat în aer. VIDEO

Bancomatul instalat la Pavilionul expozițional din Constanța a fost ținta hoților care l-au aruncat în aer, la două săptămâni după ce s-a întâmplat același lucru la bancomatul din localitatea Castelu.