Lecție de istorie, la un click distanță. Castelul Peleș poate fi vizitat și virtual

Ultima actualizare: 11-06-2019 20:51

Castelul Peleș poate fi vizitat acum și virtual, din orice colț al lumii, prin intermediul unei aplicații Google, care le oferă pasionaților de cultură acces gratuit la informații și imagini, cu cele mai importante colecții de artă din lume.

Aceştia pot găsi pe aceeaşi platformă online şi expoziții de la Muzeul Cotroceni, Complexul Muzeal Național Moldova, din Iași, dar și ii și broderii tradiționale românești.

Peleşul, unul dintre cele mai frumoase castele din România, poate fi admirat acum virtual de pasionații de cultură din întreaga lume. Toate detaliile despre palat și colecțiile de artă din interior pot fi văzute gratuit pe aplicația Google Arts & Culture. De la arhitectură şi taboluri, până la argintărie și obiecte din lemn.

Narcis Dorin Ion, Manager Castelul Peleș: ”Este pentru prima dată când un castel de importanţa Peleşului este prezent pe o asemenea platformă internaţională. Avantajul aici, în mediul virtual, este că putem păstra mult mai multe imagini decât am putea în forma tipărită”.

Valer-Daniel Breaz, Ministrul Culturii: ”Este unul dintre principalele puncte de atracţie ale României, având în vedere importanţa din punct de vedere istoric, cât şi arhitectural şi să nu neglijăm exponatele, de o valoare extraordinară”.

Obiectele de artă au fost digitalizate de reprezentații Google din Franța cu ajutorul unor tehnologii de ultimă generație.

Pierre Caessa, Program Manager Google Cultural Institute: ”Art Camera este un robot mare, o cameră mare şi face mii de fotografii operelor de artă şi practic această tehnologie îţi permite să dai zoom şi să vezi ceea ce nu poţi vedea nici cu ochiul uman. O altă tehnologie pe care o folosim este "Museum View", care îţi permite să vizitezi virtual castele şi muzee din orice colţ al lumii şi astfel ai acces la toate expoziţiile virtuale prin intermediul aplicaţiei, gratuit, pe telefonul mobil”.

Peste 6 milioane de obiete din peste 2000 de instituții de cultură din Europa și Statele Unite au fost incluse în ultimii ani pe platforma creată de Google pentru iubitorii de artă. Aplicația Google Arts & Culture este gratuită și poate fi accesată de pe smartphone sau desktop.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO