Mașina pentru vopsit ouă. Afacerea care i-a adus bani și faimă unui bărbat
Un fermier din Germania s-a hotărât să îi dea o mână de ajutor iepurașului de Paște. Și-a cumpărat o mașină specială pentru vopsit ouă și a instalat-o într-o hală de pe ferma sa.
A fost o investiție extrem de profitabilă - spune că este asaltat de clienți, bucuroși că mai scapă de o parte din pregătirile din bucătărie, înaintea sărbătorilor.
Roșii, galbene, verzi, violet sau albastre, ouăle care ies din mașinăria acestui fermier arată, toate, impecabil.
Christoph Emde s-a gândit să cumpere echipamentul în 2002 și n-a regretat nicio clipă investiția. Multe gospodine au renunțat la ritualul vopsirii ouălor și preferă să le cumpere de-a gata, casă economisească timp și să evite eventuale "rateuri". Numai anul trecut, în Germania s-au vândut jumătate de miliard de ouă colorate.
Reporter: Vopsiți singură ouăle sau le cumpărați de-a gata?
Gospodină: Domnișoară, am 80 de ani, nu mai vopsesc...
Gospodină:Trebuie să arate impecabil, așa că prefer să le cumpăr.
La început, întreprinzătorul de 47 de ani primea comenzi de la alți fermieri din regiune, însă treptat, a devenit faimos așa că lista de clienți s-a mărit. Inedita afacere îi aduce acum 10% din încasările anuale. Povestește că "intră în priză" cu 4 săptămâni înainte de Paște.
„Toată lumea își vrea produsele livrate la tmp. Este o provocare, din punct de vedere logistic”, spune fermierul Christoph Emde.
Chiar dacă mașinăria funcționază 24 de ore pe zi, 7 zile din 7, nu face față cererii. Așa că proprietarul nu mai primește comenzi noi și îi ajută doar pe clienții cu vechime.
Bărbatul ne-a dezvăluit și câteva din "tainele" de producție. Ouăle sunt fierte exact 10 minute, la 92,6 grade Celsius, pentru ca gălbenușul să rămână cremos. În procesul de vopsire la căldură, porii sunt închiși, așa că produsul final rezistă până la 4 săptămâni în afară frigiderului.
Unul dintre clienții mulțumiți este tot fermier- crește 20 de mii de găini, așa că vine cu materia primă "de-acasă".
Chiar dacă se prezintă cu mândrie drept ajutorul Iepurașului, fermierul recunoaște că abia așteaptă să ciocnească un ou de Paște, în tihnă.
„Este distractiv să fim ajutoarele Iepurașului de Paște. Dar recunosc că răsuflăm ușurați când închidem mașinăria și putem sărbători și noi Învierea”, mai spune Christoph Emde.
Interesant este că activitatea continuă, ce-i drept, sporadic, și după Paște. O dată sau de două ori pe săptămână, fermierul primește comenzi de la clienți care vor să ducă ouă colorate la picnic sau petreceri.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!