Restricțiile din perioada pandemiei vor dispărea. Ce se întâmplă cu persoanele care se infectează cu coronavirus
Vor dispărea în curând toate restrictiile pe care ni le-a adus criza sanitară. Masca nu va mai fi obligatorie și nici carantina.
După doi ani de pandemie și dupa patru valuri de Covid numărul de cazuri a scăzut constant, așa că autoritățile au decis să nu mai prelungească starea de alertă.
Decizia a fost luată după o ședință convocată la Palatul Cotroceni, iar președintele Iohannis le recomandă, totuși, oamenilor să se protejeze în continuare.
”Am hotărât să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România. Ministerul Sănătății va gestiona în continuare evoluția epidemiei. Rămânem vigilenți și pe mai departe. Obiceiurile bune de prevenție doândite în ultimii doi ani trebuie menținute. Chiar dacă sunt semne îmbucurătoare este important să continuăm să ne vaccinăm și să ne protejăm”, a spus președintele Klaus Iohannis.
Odată cu renunțarea la starea de alertă, cetățenii ar putea să nu mai fie obligați să poarte masca pe stradă, dar nici în spațiile deschise, în spațiile aglomerate și nici în spațiile închise. Vor putea merge la petreceri cu mai mult de 200 de persoane, vor intra în mall-uri și magazine fără să mai prezinte certificatul verde, vor putea merge la cinematograf, la spectacole, la teatre care să se prelungească după ora zece seara.
Așadar, toate aceste restricții din perioada pandemiei vor dispărea. Cei care se îmbolnăvesc și sunt pozitivi vor putea să-și ia concediu medical așa cum fac pentru orice altă boală.
Sunt măsuri ce trebuie lămurite în perioada următoare de autorități. Acestea au fost luate pentru că numărul îmbolnăvirilor din ultima perioadă a scăzut constant, numărul de paturi libere în secțiile ATI este peste 45%, așadar au decis că nu mai este nevoie în continuare de prelungirea stării de alertă.
Sursa: Pro TV
Etichete: klaus iohannis, stare de alerta, masuri de relaxare,
Dată publicare:
04-03-2022 17:04