Masca de protecție devine obligatorie în București în interior și în exterior. Care sunt excepțiile
Din timpul nopții de vineri spre sâmbătă, masca de protecție este obligatorie în București, în toate spațiile publice, din exterior, dar și din interior, cu foarte puține excepții.
Măsura vine în contextul în care, numai în ultimele 24 de ore, încă 2.665 de locuitori ai Capitalei au aflat că au COVID-19, iar rata de infectare a ajuns la 12, 24 la mia de locuitori. Deși Bucureștiul are mai mulți cetățeni vaccinați decât media națională, dinamica orașului este cu totul alta, iar virusul se răspândește extrem de ușor.
În apropierea celei mai mari piețe din București, mulți nu poartă mască sau nu o folosesc corect, iar respectarea măsurilor de protecție anti-Covid într-o zonă dens populată este esențială.
Rata de infectare în Capitală este a doua cea mai mare la nivel național, după județul Ilfov, deși Bucureștiul înregistrează cei mai mulți vaccinați, peste 50 la sută. O explicație este pentru că virusul se răspândește rapid acolo unde sunt mulți oameni, iar Capitala are cea mai mare densitate a populației din țară.
Rata de îmbolnăvire a trecut de 6 la mia de locuitori în București în urmă cu 10 zile. Pe 29 septembrie, în Capitală era de 6,33, însă vineri, 8 octombrie, aproape că s-a dublat - 12,24, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate 2.665 de noi cazuri.
În acest context, a intrat în vigoare obligativitatea purtării măștii de protecție peste tot, atât în interior, cât și în exterior. Păstrarea distanței sociale, spălatul des pe mâini și vaccinarea sunt măsuri care pot reduce rata îmbolnăvirii.
Sunt și câteva excepții de la purtarea măștii de protecție. În spații deschise nu trebuie să poarte mască cei care desfășoară activități fizice individuale sau cu persoanele cu care locuiesc, cei care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, dar trebuie să aibă adeverință de la medic în acest sens, copiii cu nevoie speciale și cei cu vârstă mai mică de cinci ani. În spațiile închise sunt scutiți angajații care lucrează singuri într-un birou, cei care fac sport în sală.
Estimativ, în București trăiesc peste două milioane de oameni. Chiar dacă jumătate dintre ei sunt vaccinați, nu este suficient, potrivit medicilor.
Sursa: Pro TV
Etichete: bucuresti, mască de protecție, rata de infectare,
Dată publicare:
08-10-2021 19:04