Marin Condescu, acuzat de spalare de bani. Perchezitii la sediul clubului Pandurii si la locuinta sa

×
Codul embed a fost copiat

Mai multe perchezitii au loc la locuinta presedintelui clubului Pandurii Targu Jiu, Marin Condescu, la sediul clubului si la sediul din Capitala al Federatiei Nationale Mine Energie, Condescu fiind suspectat de spalare de bani si fals.

UPDATE ora 07:50

Politistii au ridicat, luni, o arma de vanatoare si doi saci cu carne de vanat de la locuinta din Targu Jiu a lui Marin Condescu, iar ginerele liderului sindical a plecat cu o masina a anchetatorilor, el declarand ca merge la Politie sa raspunda la toate intrebarile.

Ginerele liderului sindical, Radu Pavel, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca arma ridicata de politisti este detinuta legal, iar carnea este de la o vanatoare autorizata la care a fost duminica.

"Eu sunt vanator, cu acte in regula. Am fost duminica la o vanatoare autorizata si nu e niciun fel de problema. Totul a fost ridicat pentru a se face verificari si a se stabili ca e legal. Merg acum cu politistii tocmai pentru a raspunde la toate intrebarile", a spus Radu Pavel.

Citește și
Alin Simota
Perchezitii in biroul lui Alin Simota. Ar fi liderul unei grupari care santaja oameni de afaceri
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Acesta a urcat intr-o masina a politistilor de la Biroul arme, explozibil si substante periculoase din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Gorj.

Odata cu politistii de la Biroul arme, explozibil si substante periculoase au plecat si mascatii care au descins la locuinta lui Marin Condescu, presedintele Consiliului de Administratie al clubului sportiv Pandurii Targu Jiu.

UPDATE ora 07:50

Presedintele Consiliului de Administratie al clubului sportiv Pandurii Targu Jiu, Marin Condescu, spune ca a aflat de la jurnalisti despre perchezitiile care au loc luni dimineata la locuinta sa si la sediul clubului de fotbal, el afirmand ca "orice control din partea statului este binevenit".

"Nu m-a sunat nimeni de la vreo institutie sa ma intrebe ceva, stiu doar ce am aflat de la dumneavoastra si de la televiziunile care mi-au cerut un punct de vedere. Eu sunt in drum spre Targu Jiu acum si sper ca in cursul zilei sa aflu si eu mai multe despre ceea ce se intampla", a declarat Condescu pentru corespondentul MEDIAFAX.

El a mai spus ca va merge "fara niciun fel de problema" la Politie sau la Parchet daca va fi chemat pentru clarificari si ca are un avocat care sa il insoteasca.

Intrebat despre imprumutul care ar face obiectul acestui dosar, Condescu a spus ca de-a lungul anilor, in masura in care a fost posibil, a imprumtat clubul sportiv Pandurii nu doar o data, ci de mai multe ori, iar operatiunile legate de aceste impumuturi au fost trecute in contabilitatea clubului.

UPDATE ora 07:00

Descinderile sunt coordonate de Politia Gorj si de Parchetul Tribunalului Gorj, iar anchetatorii au descins la sediul clubului Pandurii Lignitul din centrul municipiului Targu Jiu si la vila pe care Marin Condescu o are in cartierul primaverii din oras. Marin Condescu nu a fost gasit de anchetatori acasa, fiind plecat din Targu Jiu cu echipa de fotbal Pandurii, care duminica seara a disputat un meci la Constanta, cu echipa Sageata Navodari.

marin condescu

La locuinta lui Condescu se afla una dintre fiice si sotul acesteia, ei fiind cei care au discutat cu politistii despre perchezitia care este in curs de desfasurare.

De asemenea, anchetatorii au descins si la sediul clubului Pandurii Lignitul Targu Jiu, unde au mai fost facute perchezitii si in cursul verii. Perchezitii au loc, luni dimineata, si la sediul din Capitala al Federatiei Nationale Mine Energie, al carei presedinte este Marin Condescu.

Potrivit unor surse judiciare, perchezitiile au loc intr-un dosar in care Condescu este suspectat de spalare de bani, fals si uz de fals, dupa ce ar fi imprumutat clubul cu 2,2 milioane de lei, bani pe care ulterior si i-ar fi recuperat, fara insa a trece in contabilitate aceste operatiuni.

Marin Condescu mai este cercetat intr-un dosar penal care are legatura tot cu un imprumut acordat echipei de fotbal Pandurii, ancheta fiind inceputa initial in vara de Parchetul Judecatoriei Targu Jiu, care si-a declinat competenta catre Parchetul Tribunalului Gorj, iar de acolo dosarul a ajuns la DNA.

In cursul primaverii, conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO), principalul finantator al clubului Pandurii, a depus trei plangeri penale impotriva lui Marin Condescu, cerand clarificari asupra modului de cheltuire a unor mari sume de bani. Ulterior, reprezentantii CEO au cerut de mai multe ori inlocuirea lui Condescu din functia de presedinte al CA de la Pandurii, fara rezultat insa, o noua sedinta care vizeaza schimbarea acestuia din functie fiind programata la jumatatea acestei luni.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Stefan Tache, sotul Sandei Ladosi, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile
Stefan Tache, sotul Sandei Ladosi, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile

Sotul Sandei Ladosi a fost arestat preventiv 29 de zile, pentru evaziune fiscala si spalare de bani.

Perchezitii in biroul lui Alin Simota. Ar fi liderul unei grupari care santaja oameni de afaceri
Perchezitii in biroul lui Alin Simota. Ar fi liderul unei grupari care santaja oameni de afaceri

Anchetatorii au descins, marti dimineata, la Clubul Sportiv Jiul Petrosani, unde fac perchezitii in biroul finantatorului echipei de fotbal, Alin Simota, in prezenta acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Clanul
Clanul "Sportivilor", vizitat de mascati. Zece membri risca sa vada Jocurile Olimpice din inchisoare

Zece membri ai clanului "Sportivilor" au fost ridicati de autoritati in urma unor perchezitii ce au avut loc in Bucuresti si Zimnicea. Gruparea este suspectata de infractiuni comise cu violenta, santaj, inselaciune si fraude informatice.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.