Lovitura pentru sportul romanesc. Complexul Energetic Oltenia nu mai poate sponsoriza echipe sportive din cauza pierderilor

19-02-2016 19:12

Problemele financiare ale Complexului Energetic Oltenia, una dintre cele mai mari companii de stat din tara, lovesc puternic sportul romanesc.

Ministrul Energiei anunta ca nu le mai permite companiilor cu pierderi sa sponsorizeze echipe sportive. In consecinta, Pandurii Targu Jiu, un club aflat pe locul 5 in campionatul national, cu sanse mari la competitiile europene, ar putea sa ramana fara bani principalul sau sponsor, fiind complexul energetic.

La aproape un miliard de lei se ridica pierderile Complexului Energetic Oltenia in 2015. Un gigant de stat de a carui soarta depind peste 18.000 de angajati. In ciuda pierderilor constante, compania sponsorizeaza de ani buni cu multe milioane de euro mai multe echipe sportive.

"Consider de la sine inteles ca programele de sponsorizare ale Complexului Energetic Oltenia sa se suspende. Clubul Sportiv Pandurii Targu jiu, un club profesionist de fortbal, nu face exceptie de la aceasta regula" a anuntat vineri Ministrul Energiei pe Facebook.

Cea mai afectata va fi echipa Pandurii Targu Jiu. Fotbalistii sunt acum pe locul 5 in campionatul national si ar avea sanse sa joace in UEFA sau Champions League. In ultimii 5 ani echipa a primit de la Complexul Energetic Oltenia sponsorizari de peste 11 milioane de euro. Dupa sistarea lor, echipa nu mai ploate plati nici salariile jucatorilor.

Narcis Raducanu, presedinte Pandurii Targu Jiu: Se fac niste luni de salariu, se fac mai multe luni de a le plati bonusurile

Paradoxal, autoritatile locale s-au apucat sa construiasca un nou stadion in Targu Jiu pentru echipa de fotbal, mizand ca pandurii ar avea un viitor asigurat in fotbalul mare.

In aceeasi situatie se afla echipele de handbal si de baschet.

Jucator: Situatia e dificila. Dureaza de ceva timp. Multi dintre noi nu suntem din Romania. Te sperie faptul ca nu stii cand iti vei primi banii si daca te poti sau nu intoarce acasa

Multe dintre echipele de fotbal din liga intai depind direct sau indirect de bani de la autoritatile locale sau companiile publice. Gaz metan medias este sponsorizata de Transgaz si Romgaz, insa acestea sunt pe profit.

La Petrolul Ploiesti, DNA a deschis un dosar penal din cauza sponsorizarilor primite de club de la primarie. In atentia DNA este si ASA Targu Mures care a primit in 2013 4 milioane de lei de la primarie.

 

 

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO