Marile lanțuri hoteliere se mută în România. Hotelurile și apartamentele de închiriat, o nouă nișă pentru dezvoltatori
Dezvoltatorii imobiliari mizează pe faptul că Romania vă atrage tot mai mulți turiști în următorii ani. Așa că au început să construiască hoteluri sau apartamente pe care să le închirieze în regim hotelier.
În primele 6 luni ale acestui an erau peste 500 de noi proiecte pentru construirea unor unități de cazare. Cele mai multe, în județul Constanța unde sunt și mulți vizitatori, dar în top se mai află și Clujul, Bihorul și Bucureștiul.
Turiștii străini, dar și români care vor să călătorească prin România nu trebuie să își facă griji că nu au unde să se cazeze. În prezent, sunt clasificate peste 23.000 de unități de cazare, precum hoteluri, moteluri, vile, apartamente ori camere de închiriat, dintre care puțin peste 100 sunt hoteluri de 5 stele, iar numărul lor este în creștere. Numai în primele 6 luni ale acestui an, puțin peste 560 de clădiri noi se aflau în diverse stadii de lucru.
Către ce orașe își îndreaptă atenția dezvoltatorii
De pildă, la Cluj, prinde viață un hotel cu două săli de evenimente și 10 căsuțe turistice. În Constanța, se construiește un ansamblu de apartamente de vacanță, cu centru de relaxare, spații comerciale și restaurante, iar în județul Bihor, un proiect prevede un hotel cu 200 camere cu centru de conferințe.
Și în Capitală, unde este și cea mai mare suprafață alocată pentru unitățile de cazare, vor fi construite în viitorul apropiat un hotel cu 170 de camere și altul cu 30 de camere.
Gabriel Blăniță, expert imobiliar: „Hotelurile noi anunțate sunt undeva la circa 2.000 de unități de cazare. Noi ne așteptăm că stocul din București să crească cu 20% în următorii 2-3 ani de zile. Cu siguranță când vorbim de noi dezvoltări acestea ridică nivelul de calitate pe care le găsim în piață în acest moment”.
Cele mai multe unități turistice se construiesc în prezent în Constanța, Bihor și Cluj.
Andreea Nicolae, manager PR al unui dezvoltator: „Dezvoltatorii s-au orientat și spre apartamente în regim hotelier, în dezvoltarea lor în orașele turistice din România cum ar fi Brașov, Constanța și București. România nu stă foarte bine la capitolul hoteluri de 5 stele și tocmai de aceea dezvoltatorii au ales să colaboreze cu lanțuri renumite de hoteluri la nivel internațional și să le aducă către orașele turistice de la noi”.
Turiștii, tot mai interesați de România
Turiști din străinătate: „Suntem cazați într-un apartament în Centrul Vechi.
Reporter: „A fost greu să găsiți un loc unde să vă cazați?”
Turiști: „Nu, cu internetul este ușor, sunt multe oferte. Câteodată căutăm hoteluri, alte ori apartamente, depinde”.
Turistă: „În apartament pentru că este mai comod prin faptul că au bucătărie”.
Peste 5,7 milioane de turiști s-au cazat în unitățile turistice din România în primele 6 luni ale acestui an cu 3% mai mulți față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit Institutului Național de Statistică.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: turisti, hotel, turisti straini, dezvoltatori imobiliari,
Dată publicare:
07-08-2024 20:02