Marcel Ciolacu susține că și în România alimentele vor fi mai ieftine. Când se va întâmpla asta

×
Codul embed a fost copiat

Sute de producători locali, ar putea vinde mai ieftin în magazinele din România, ale unui comerciant german. Cel puțin asta susține premierul Marcel Ciolacu după ce s-a întâlnit la Berlin, cu mai mulți oameni de afaceri nemți.

Pe de altă parte, el a anunțat că Guvernul caută soluții pentru reducerea deficitului bugetar.Ar putea adopta vineri, o decizie în urma căreia angajații din construcții și industria alimentară, să achite contribuțiile pentru sănătate.

După ce a constatat că alimentele din Germania sunt mai ieftine decât cele din România, premierul s-a întâlnit cu retalieri locali din Germania care, activează și la noi.

Marcel Ciolacu, Prim-ministru al României: "Am avut discuții aplicate mai ales în zona de a se procesa cât mai multe produse alimentare în România, astfel încât prețurile să scadă mai mult. Este normal că dacă se vor produce în România vor fi și mai ieftine."

Guvernul a promis că prețurile alimentelor de baza se vor reduce după ce a adoptat ordonanța prin care adaosul comercial pe lanțul de aprovizionare a fost plafonat. Efectul deciziei nu se vă simți prea curând.

Citește și
„Am ucis 200 de oameni, dar sunt mai rău decât eram”. Mercenarul Wagner care s-a întors în Rusia și a devenit youtuber critic al regimului

Între timp, executivul continuă discuțiile despre eliminarea excepțiilor fiscale, astel încât și angajații din construcții și cei din industria alimentară să plătească contribuțiile la sănătate. Măsura este deja agreată în coaliție.

Marcel Ciolacu, Prim-ministru al României: ''Nu se va mări niciun impozit, nu vor fi introduse impozite noi, se va lucra exact pe ceea ce ne-am asumat în acest moment. Există excepții la trei categorii, la IT este o scutire pe profit și la construcții și agricultură, unde sunt excepții și pe CASS și impozitele pe profit. Aici o să avem o discuție, pe venit. Sunt anumite excepții la TVA, de pildă la medicamente. Eu nu cred că trebuie să scoatem această excepție la medicamente sau alimente. Am văzut excepții la plimbatul cu barca. Scuzați-mă. "

Pe de altă parte, premierul a avut și o întâlnire cu români stabiliți în Germania. Printre ei și o tânăra care a plecat din Piatra Neamț de ani de zile iar acum este parlamentar german.

Ana Maria Trăsnea, parlamentar SPD în Bundestag: "Am venit acum 16 ani din România, aveam 13 ani și pot spune că am avut niște șanse extraordinare pe care le-am putut prinde aici. Eu și sora mea am fost parte din generația "singuri acasă" și după ce părinții mei au divorțat, am putut să vin să o urmez pe mama aici."

În sală a fost și Michael Schmidt un prieten al președintelui Klaus iohannis, și cel care deține automobile Bavaria. Numele sau a fost vehiculat în scandalul achiziționării de autoturisme BMW de către ministerul de Interne.

Michael Horst Schmidt, CEO-ul Automobile Bavaria:"- Pentru ce vă aflați aici?
- Păi, am fost invitat aici. Totuși sunt cetățean german. Sunt aici invitați din toate domeniile.
- Îl susțineți pe domnul Ciolacu?
- Păi susțin pe oricine face treabă bună."

Marcel Ciolacu revine în țară tot cu o cursă de linie care va face escală. Insistă că va călători în acest mod, pentru ca așa este obisnuit.

Articol recomandat de sport.ro
Reacția portughezilor când au auzit ce a spus Adrian Mutu despre Cristiano Ronaldo
Reacția portughezilor când au auzit ce a spus Adrian Mutu despre Cristiano Ronaldo
Citește și...
Fierbe pământul de secetă. Ce a pățit un fermier din Buzău când a încercat să are terenul. „Intră 10 cm, sare deasupra”
Fierbe pământul de secetă. Ce a pățit un fermier din Buzău când a încercat să are terenul. „Intră 10 cm, sare deasupra”

Mmai bine de jumătate de țară este sub cod galben de caniculă, şi greul abia urmează. Deja fierbe pământul, iar mare parte din terenurile agricole sunt pârjolite de secetă.

Nava-școală
Nava-școală "Mircea", lovită de o furtună puternică în zona canalului Corint. Au fost ore pline de provocări

Echipajul navei școală "Mircea", care se află într-o misiune de pregătire cu studenții Academiei Navale Române, în Marea Mediterană, a trecut printr-un test dificil.

Cum au ajuns piloții de la TAROM
Cum au ajuns piloții de la TAROM "inapți de zbor". Colegii de la o companie low-cost câștigă de peste două ori mai mulți bani

În plin sezon al concediilor, mii de oamenii, unii cu copii mici, si-au văzut, luni, planurile date peste cap și au stat ore în șir în aeroporturi.

Recomandări
Cum a devenit TAROM rușinea națională. Statul a dat 200 de milioane de euro degeaba. Experții spun că trebuia închisă de mult
Cum a devenit TAROM rușinea națională. Statul a dat 200 de milioane de euro degeaba. Experții spun că trebuia închisă de mult

Din mândria națională, TAROM a devenit rușinea națională, spun astăzi analiștii dar și pasagerii nemulțumiți de serviciile tot mai slabe oferite de o vreme de operatorul aerian.

Protestatarii, după „discuția” cu ministrul Boloș: Nu ne-a lăsat să vorbim. Au fost mulți, nu știm cine, că nu s-au prezentat
Protestatarii, după „discuția” cu ministrul Boloș: Nu ne-a lăsat să vorbim. Au fost mulți, nu știm cine, că nu s-au prezentat

Discuţiile de la Ministerul Finanţelor au fost total diferite faţă de ceea ce s-a întâmplat la Guvern, în condiţiile în care, în prima oră, nici măcar nu ni s-a permis să vorbim, a declarat, pentru AGERPRES, Valentina Saygo, economist, contabil şi antreprenor.

Cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat din ultimii 15 ani. Câți absolvenți au luat 10
Cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat din ultimii 15 ani. Câți absolvenți au luat 10

Avem cel mai mare procent de promovare la Bacalaureat din ultimii 15 ani. Mai exact, 76,4% dintre tinerii care au susținut acest examen au luat note peste 6.