Manelistul Dani Mocanu a fost arestat preventiv și se află sub control judiciar
DIICOT a făcut 13 percheziții, marți dimineață, în cadrul unei acțiuni care vizează destructurarea unui grup infracțional organizat, specialiat în proxenetism, spălare de bani și trafic de persoane. În dosar apare și numele manelistului Dani Mocanu.
UPDATE: Dani Mocanu, bănuit a fi capul rețelei, a fost arestat preventiv, iar cântărețul și ceilalți suspecți sunt cercetați sub control judiciar.
Comunicatul integral al DIICOT:
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
”La data de 27.09.2017, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Biroul Teritorial Dâmboviţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița au efectuat un număr de 13 percheziţii domiciliare, dintre care 9 pe raza județului Dâmbovița, 2 în Argeș și 2 în București, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2011 și până în prezent a fost inițiat și constituit un grup infracțional organizat, format din 19 suspecţi, care a avut ca scop racolarea şi exploatarea pe teritoriile României și Marii Britanii a mai multor persoane de sex feminin, obținând importante beneficii materiale din această activitate infracțională.
S-a reţinut că membrii grupului au determinat şi înlesnit practicarea prostituției prin asigurarea cazării in locuințe închiriate pe teritoriul Marii Britanii asigurând totodată mijloacele materiale necesare promovării pe site-urile destinate serviciilor sexuale, pentru practicarea prostituției.
De asemenea, membrii grupului au transferat din Marea Britanie în România, atât personal cât și prin societăți de transfer monetar, prin folosirea de persoane interpuse și intermediari, sumele de bani obținute din activitatea infracţională precum și ascunderea provenienței ilicite a banilor, prin cumpărarea de bunuri mobile și imobile.
Până în prezent, cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost indisponibilizate sumele de 39.850 de lei, 1.000 de euro, 5 autoturisme ,15 telefoane mobile, cartele SIM și mai multe înscrisuri și documente.
La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Dâmboviţa, vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 13 persoane.
Urmare a echipei comune de anchetă încheiate între autorităţile judiciare din România şi Marea Britanie, la data de 19.09.2017 poliţia londoneză a efectuat 5 percheziții la 4 bordeluri clandestine şi la o reşedinţă, unde au fost identificate 8 suspecţi şi 6 tinere care practicau prostituția.
În urma cercetărilor efectuate, cei 8 membri au fost arestaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de conspiraţie la trafic de persoane, conspiraţie la proxenetism (controlul prostituţiei) şi conspiraţie la spălarea banilor.
Acţiunea a fost efectuată cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.P.J. Dâmboviţa şi structurilor de combatere a criminalității organizate Dâmbovița, Ploiești, Pitești, Brașov și Teleorman.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul I.J.J.Dâmboviţa și Argeș.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”