Iohannis va aproba cererea DNA in cazul lui Oprea. Mama politistului Gigina: "Nu i-a pasat ca in sosea moare un copil"

14-10-2016 08:11

Cover Bogdan Gigina - Gabriel Oprea

Carmen Gigina, mama politistului Bogdan Gigina, spune ca soferul masinii in care se afla Gabriel Oprea in momentul producerii accidentului in care a murit fiul sau a oprit imediat si a iesit din autoturism, dar "a fost intors".

"Soferul domnului Oprea a oprit, ba chiar a iesit din masina sa alerge catre Bogdan, dar in secunda 2 a fost intors si i s-a ordonat sa mearga mai departe. Domnului Oprea nu i-a pasat ca in sosea moare un copil", afirma Carmen Gigina, mama politistului Bogdan Gigina, ea raspunzand astfel unui comentariu pe pagina sa de Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca ramane "coerent" cu deciziile anterioare in cazul solicitarilor Justitiei si va aproba cererea DNA de urmarire penala a lui Gabriel Oprea in dosarul in care este acuzat de ucidere din culpa, in cazul mortii politistului Bogdan Gigina, relateaza news.ro.

In 20 octombrie 2015, politistul Bogdan Gigina, de la Brigada Rutiera a Capitalei, a murit, la 28 de ani, in timp ce deschidea coloana lui Gabriel Oprea, agentul cazand cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda din Capitala.

"In raport cu ansamblul probelor administrate pana in prezent (intre care doua expertize criminalistice si o expertiza tehnica ) se retine ca exista indicii rezonabile in sensul ca ministrul de interne Oprea Gabriel este cel care a impus, folosindu-se de ascendentul pe care demnitatea detinuta i-l conferea si cu incalcarea dispozitiilor legale care reglementeaza deplasarea coloanei oficiale care il insotea, ca deplasarea sa se faca cu viteza foarte ridicata, cauza care a contribuit la producerea accidentului rutier care a dus la decesul victimei Gigina Bogdan-Cosmin", aratau procurorii DNA, care au cerut aviz de la presedintele Klaus Iohannis pentru urmarirea penala a fostului ministru al Afacerilor Interne Gabriel Oprea, sub acuzatia de ucidere din culpa.
 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26