Mama din Constanta, care si-a abandonat copilul la nastere, gasita cu ajutorul fotografiei facute la internare
Fotografierea viitoarelor mame la internarea in maternitate ar putea duce la scaderea numarului abandonurilor.
Cel putin asta cred medicii de la spitalul din Constanta, care au identificat deja o femeie, care si-a lasat pruncul nascut dintr-o relatie extraconjugala. Persoana in cauza ar putea fi cercetata de politie.
Femeia in varsta de 39 de ani, insarcinata in luna a 7-a, a ajuns la spital cu contractii puternice. Internata de urgenta a adus pe lume un baietel de numai 1 kg si 300 g, pe care l-a si abandonat dupa cateva ore. Pentru ca nu avea documente la ea a fost fotografiata la internare. Rezultatul?
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Aneta Tomescu, medicul Sef al Sectiei Obstetrica Ginecologie: "Pacienta este fotografiata dupa care sunt chemati agentii de politie care verifica persoana respectiva in baza de date din evidenta populatiei si daca nu se gaseste acea persoana atunci incep cautarile"
Mama denaturata a folosit la internare numele unei foste colege de serviciu. Politistii au contactat-o pe aceasta si au aflat adevarul. Cea care a nascut este maritata cu un subofiter plecat in misiune si mai are 3 copii acasa. Bebelusul nu este al sotului ei.
Mihnea Avram, directorul medical al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta: "politia a fost acasa la presupusa mama care habar nu avea,
Fosta colega a mamei: "Ea fiind casatorita si ramanand insarcinata cu altcineva banuiesc ca din cauza asta s-a panicat, i-a fost frica sa nu afle sotul, banuiesc ca din cauza asta"
Intre timp medicii se luptau sa salveze viata bebelusului.
Livica Fratiman, medicul-sef al sectiei de Neonatologie: "S-a nascut cu nota 5 la nastere, scorul APGNAR, adica intr-o stare grava si prematuritate mare, dar a primit ingrijirile corespunzatoare si a evoluat bine."
Desi a fost identificata mama, de soarta bebelusului se ocupa tot reprezentantii Protectiei Copilului. Femeia este acum consiliata si se gandeste daca il ia sau nu pe cel mic acasa.
Roxana Onea, reprezentant Protectia Copilului Constanta: "In conditiile in care niciunul dintre membrii pe care ii vom gasi declara ca nu doresc sa se ocupe de acest copil, in aceste conditii se instituie o masura speciala de protectie"
Abia dupa un an de zile mama poate fi decazuta din drepturi iar dosarul poate fi inaintat unui judecator care declara dupa inca un an copilul adoptabil.
Abandonul este considerat infractiune si se pedepseste cu 6 luni pana la 3 ani de inchisoare sau cu amenda penala - de cel mult 5000 de lei. Cu toate astea anul trecut 70 de mii de bebelusi au fost abandonati la nastere si sunt putine mamele care au fost trimise dupa gratii pentru acest gest ingrozitor.