Mai mulți samsari ar fi obținut peste 20 de milioane de euro, fentând statul. Cum acționau
20 de milioane de euro. Atât ar fi obținut, fentând statul, mai multe grupări care intermediau vânzări de mașini la mâna a doua, în decurs de numai trei ani.
Potrivit polițiștilor, suspecții cumpărau autoturisme second hand din vestul Europei și le vindeau în țara noastră fară să declare veniturile la stat și fară să plătească taxe, așa cum cere legea. Polițiștii au făcut miercuri peste 60 de percheziții în Capitală și în alte șapte județe.
Este vorba despre cinci grupări infracționale din care fac parte peste 30 de suspecți bănuiți că ar fi obținut ilegal un profit total de 20 de milioane de euro, echivalentul a 97 de milioane de lei.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Totul s-a întâmplat în perioada 2016 - 2019. În acest interval, suspecții ar fi achiziționat mașini la mâna a doua din state europene precum Germania, Franța, Italia sau Belgia. Automobilele erau cumpărate prin intermediul unor societăți comerciale, însă veniturile nu au fost declarate la stat, iar membrii grupării s-au sustras astfel de la plata taxelor.
La cele peste 60 de percheziții care au avut loc în Capitală dar și în alte 7 județe, oamenii legii au descoperit mai multe automobile cumpărate astfel dar și sume importante de bani. Toate aceastea vor fi confiscate, iar suspecții vor fi audiați la sediul IGPR dar și la sediul Parchetului Curții de Apel București.